19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinLocul secret care dă culoare Craiovei

Locul secret care dă culoare Craiovei

 

Craiova va fi decorată în această perioadă cu noi covoare florale multicolore ce vor înlocui lalele, zambile, panseluţe, narcisele cu o nouă varietate de plante ce vor atrage privirile oricui. Spaţiile verzi de lângă instituţiile din centrul oraşului, grădini, parcuri, sensurile giratorii şi cartiere întregi vor fi reamenajate cu flori specifice noului sezon, canna indica, muşcate curgătoare, salvie, dalie, averatum şi salcâmi în diferite culori.

Miile de flori ce înfrumuseţează oraşul sunt produse şi îngrijite cu mare atenţie în Serele din Parcul Nicoale Romanescu. Vremea capricioasă din ultima perioadă nu i-a împiedicat pe cei 9 angajaţi ai serelor să le ofere plantelor toate condiţiile, de la îngrijirea clasică la tratamente pecifice, pentru ca acestea să -şi menţină frumuseţea şi să se poată adapta vremii. „În serele din Parcul Nicolae Romanescu se lucrează cu un efectiv de 9 oameni şi se produce o gamă diversificată de flori canna indica, muşcate curgătoare, care deja au început să se planteze în oraşul Craiova, salvie, dalie, ageratum, pe lângă aceste se mai şi achiziţionează o parte din flori pe care noi nu le putem face. Aceste plante vor înlocui sortimentul floricol care este acum, adică lalelele, zambilele, narcisele şi vor fi plantate funcţie de zonele cerute.
Având în vedere vremea din ultima perioadă am încercat să le oferim toate condiţiile. Le-am făcut tratamente şi s-au adaptat bine la condiţiile pe care le-am avut, declară Nicoleta Tucă, Inginer.

 

Parc dedicat copiilor

Noul Parc Hanul Doctorului este învăluit într-un aer de poveste. Acesta a fost decorat cu sculpturile artiştilor care cu ajutorul drujbei au creat mobilier urban ce reprezintă personaje de basm atât de iubite de copii. Autorităţile locale dedică acest parc celor mici, dorind ca în viitor să le amenajeze un loc de joacă special, un loc dedicat aventurii şi adrenalinei, dar şi al pescuitului sportiv.

 

 

„El va fi un parc tematic destinat copiilor, care avea în continuare o desfăşurare a unui loc de joacă pentru copii realizat tot în stilul acesta, natural, rustic, cu obiecte de joacă pentru copii, realizate în mod manual din lemn, se va merge în continuare cu realizarea unui parc de aventură pentru copii, o amenajare cu tiroliene, iar lacul va fi o şcoală de pescuit pentru copii”, Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS