10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTop 3 cele mai bune filme din ultimii zece ani

Top 3 cele mai bune filme din ultimii zece ani

Iată filmele produse în ultimul deceniu care au cele mai bune note pe site-ul de specialitate IMDB.

1. Intouchables (2011)
În urma unui teribil accident cu parapanta, Philippe (Francois Cluzet), un aristocrat înstărit, e nevoit să angajeze un asistent personal și, surprinzător, îl alege pe Driss (Omar Sy), un tânăr din suburbii, proaspăt ieșit din închisoare. Pe scurt, cea mai nepotrivită persoană pentru job.
Lăsând la o parte lipsa lui de experiență, când vine vorba despre umor lucrurile se schimbă radical. Și, astfel, toate barierele dispar, lăsând loc celor mai nebunești, ciudate și incredibil de amuzante aventuri, în care Philippe și Driss se antrenează constant, clădind o prietenie puternică, deși improbabilă.
Pentru că pe cei doi tocmai ceea ce îi desparte îi transformă în „Invincibilii“, doi prieteni capabili să mute munții împreună, să-l facă pe Vivaldi să trăiască din nou alături de Earth, Wind and Fire, într-un cuvânt să creeze cu foarte mult umor un univers comun din două lumi aparent incompatibile.
Cu un joc actoricesc remarcabil, un scenariu genial, bazat pe întâmplări reale, dialoguri inteligente și umor de calitate, „Invincibilii“ este unul dintre puținele filme aclamate de critici și iubite de public în egală măsură. Filmul a doborât atât recorduri de premii, cât și de box-office, fiind al treilea cel mai vizionat film din toate timpurile în Franța și primind zece nominalizări la Premiile Cesar, premiul Cesar pentru cel mai bun actor (Omar Sy), Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun actor (pentru Omar Sy și Francois Clouzet), precum și Tokyo Grand Prix pentru cel mai bun film la Tokyo International Film Festival.

2. The Boy in the Striped Pyjamas (2008)
Ofițerul SS Ralf (David Thewlis) și soția lui, Elsa (Vera Farmiga), se mută de la Berlin la țară cu copiii lor, Gretel (Amber Beattie), de doisprezece ani, și Bruno (Asa Butterfield), de opt de ani, după ce Ralf este promovat comandant al unui lagăr nazist. Bruno se referă la lagăr ca „out-with“, deși mai târziu în film sora lui afirmă că pronunția este incorectă, ceea ce lasă impresia că lagărul ar fi Auschwitz.(…)
În timp ce Bruno și prietenul lui Shmuel îl caută pe tatăl celui din urmă, drumul lor se întretaie cu cel al unui grup de prizonieri care erau dirijați spre camerele de gazare. Acolo, toată lumea este instruită să se dezbrace pentru un „duș“. Un soldat este văzut purtând o mască de gaz Zyklon B, iar granule se revarsa în cameră. Bruno și Shmuel se apucă de mâini, iar luminile se sting.
Înapoi la casă, Elsa descoperă că Bruno lipsește și dă alarma. Folosind câini de urmărire, Ralf și alți soldați iau urmele băiatului prin pădure. Atunci când descoperă hainele aruncate la marginea taberei și vede groapa săpată sub gard, Ralf aleargă în lagăr, căutându-și cu disperare fiul. Văzând camera de gazare cu ușile încuiate, Ralf realizează ce s-a întâmplat și strigă cuprins de durere. În același timp, Elsa și Gretel ajung și ele la marginea lagărului unde Bruno își lăsase hainele și, înțelegând că acesta a murit, îngenunchează și încep să plângă. Familia este lăsată să se confrunte cu ironia tragică a faptului că Bruno a devenit o victimă a lagărul nazist condus de propriul său tată.

3. WALL·E (2008)
Este anul 2700, iar Pământul este acoperit de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism nesăbuit. Oamenii au plecat de pe Terra lăsând în urmă o armată de mici roboți a căror sarcină este să facă planeta iarăși locuibilă. În urma unei erori de programare, singurul robot activ este micul Wall-E. El se îndrăgostește de Eve, un robot trimis de oameni pentru a vedea cum evoluează operațiunile pe Terra. Wall-E are un singur vis, să-și afle un cămin în Univers. Se va transforma el în realitate?
Această capodoperă a lui Spielberg ne oferă o extraordinară poveste de dragoste născută între ruinele planetei Pământ. Filmul surprinde prin poveste, conținut și realizare. Este povestea unei umanități care își pierde identitatea și echilibrul, dar care, cu ajutorul celor doi eroi, Wall-e și Eve, reușește să își regăsească valorile de sine și să revină acasă pentru a-și îndrepta erorile și a salva Terra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS