Acasă Magazin Japonia începe testarea noii generaţii de trenuri de mare viteză

Japonia începe testarea noii generaţii de trenuri de mare viteză

-

Alfa-X este primul din noua generaţie de trenuri de mare viteză ale Japoniei, pe care ţara vrea să o implementeze în anul 2030. Alfa-X este construit de Kawasaki Heavy Industries şi Hitachi, fiind capabil să atingă o viteză maximă de 400km/h. Viteza la care va transporta pasagerii este, însă, ceva mai redusă, de ”doar” 360 de km/h.

Până la inaugurarea sa pentru publicul larg, programată pentru 2030, trenul va efectua teste pe o perioadă de trei ani. Acestea vor avea loc noaptea, pe ruta dintre oraşele Aomori şi Sendai.

Pentru a rezista vitezelor extrem de mari, Alfa-X are un ”nas” de 22 de metri, proiectat pentru a reduce presiunea şi zgomotul creat de tren, mai ales în momentele în care acesta va parcurge tunelele de pe traseu.

Site-ul DesignBoom informează că o versiune mai scurtă a ”nasului”, de aproximativ 16 metri, va fi de asemenea implementată şi testată pe noul tren. Trenul va avea multiple caracteristici high-tech, precum senzori de vibraţie şi de temperatură. Două sisteme diferite de frânare vor fi folosite pe Alfa-X, care va beneficia de asemenea şi de plăci magnetice plasate lângă şine, pentru a încetini.

La bordul trenului, va exista şi echipament special anti-cutremur, care va reduce impactul suferit în urma posibilelor mişcări ale plăcilor tectonice.

Alfa-X va fi cel mai rapid tren de tip Shinkansen (cunoscut şi ca ”bullet train”, în limba engleză) din lume în momentul inaugurării sale, în 2030. Cu toate acestea, titlul pentru cel mai rapid tren îi revine, actualmente, trenului maglev din Shanghai, care foloseşte magneţi pentru a levita deasupra şinelor, şi atinge o viteză maximă de 431 de km/h.

ȘTIRI VIDEO GdS

Firmă de confecţii, somată de ITM să plătească la timp salariile

După ce angajaţii firmei din Calafat au acuzat că nu şi-au încasat de două luni salariile, iar GdS a scris despre situaţia lor disperată, ITM Dolj a dispus un control la fabrica de confecţii. Iată ce măsuri au dispus inspectorii ITM.