16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLaureaţii Galei UNITER

Laureaţii Galei UNITER

Cea de-a 27-a gală a premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) a avut loc aseară la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Cel mai bun spectacol a fost desemnat “Povestea prințesei deocheate”, scenariul și regia de Silviu Purcărete, inspirat din “Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanboku al IV-lea, pus în scenă la Teatrul Național “Radu Stanca” Sibiu.

Cel mai bun regizor a fost desemnat Tompa Gábor, pentru spectacolul “Neguțătorul din Veneția”, de William Shakespeare, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Ofelia Popii (Seigen şi Shinnobu Sota în spectacolul “Povestea prinţesei deocheate”, Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu) și Andrei Huţuleac (Randle P. McMurphy în spectacolul “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, Teatrul Metropolis din Bucureşti) au obținut trofeele acordate actorilor în roluri principale.

Competiția actorilor în roluri secundare a fost câștigată de Natalia Călin (Doamna Bologa în spectacolul “Pădurea spânzuraţilor”, Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti) și de Richard Balint (Mr. Lockhart în spectacolul “Navigatorul”, Teatrul Naţional Târgu Mureş).

Premiile pentru întreaga activitate le-au revenit actrițelor Maia Morgenstern și Ilinca Tomoroveanu (post-mortem), actorului Florin Piersic și regizorului Cristian Pepino.

Premiul pentru Cea mai bună piesă românească a anului 2018 i-a revenit spectacolului “Matilda și groparii”, de Stela Giurgeanu.

Compania Unteatru a obținut Premiul de Excelenţă.

Trofeul pentru Debut a fost acordat scenografelor Andreea Tecla și Mădălina Niculae, pentru scenografia spectacolului R.U.R de Karel Čapek, regia Vlad Cristache la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, secția germană.

Dragoș Buhagiar a obținut distincția pentru scenografia spectacolului “Povestea prințesei deocheate, scenariu inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanboku al IV-lea, în regia lui Silviu Purcărete la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS