5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎncepe cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes

Începe cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară între 14 şi 25 mai 2019. Gala de deschidere a festivalului îl va avea ca maestru de ceremonii pe actorul şi regizorul Edouard Baer, iar regizorul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu va prezida juriul competiţiei oficiale, potrivit festival-cannes.com.

În deschiderea festivalului va fi proiectat lungmetrajul „The Dead Don’t Die”, regizat de Jim Jarmusch, în a cărui distribuţie se regăsesc actori precum Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton şi o „armată” de zombie conduşi de Iggy Pop şi Tom Waits

Filmele incluse în selecţia oficială a festivalului din acest an au fost anunţate la 18 aprilie. Printre cele 21 de titluri, unele regizate de nume precum Ken Loach, Terrence Malick, Pedro Almodovar, fraţii Dardenne sau Quentin Tarantino, se numără şi pelicula ”La Gomera” de Corneliu Porumboiu, prilej cu care va fi prezentată în premieră mondială.

Scurtmetrajul românesc „Ultimul drum spre mare”, regizat de Adi Voicu, a fost selectat la cea de-a 58-a ediţie a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Filmul „As Up To Now”, regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la Budapesta, a fost selectat în secţiunea Cinefondation.

Regizorul, scenaristul şi producătorul român Cătălin Mitulescu a fost selectat în juriul secţiunii Cinefondation şi de scurtmetraje, prezidat în acest an de Claire Denis. Ceilalţi membri ai juriului sunt actriţa franco-britanică Stacy Martin, regizorul şi scenaristul israelian Eran Kolirin, precum şi regizorul şi scenaristul grec Panos H. Koutras.
În anul 2007, Palme d’Or i-a revenit regizorului român Cristian Mungiu pentru ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS