10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să ai grijă de animalul de companie și când nu ești acasă

Cum să ai grijă de animalul de companie și când nu ești acasă

Chiar dacă îți iubești animalul de companie și ai vrea să petreci cât mai mult timp cu el, există momente când trebuie să îl lași singur din diverse motive: pentru că trebuie să mergi la muncă, la o petrecere sau chiar într-o vacanță mai lungă.
Dacă pisica sau câinele tău sunt lăsați prea mult timp singuri, se pot simți plictisiți și chiar stresați. Ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi care să te ajute să îi îngrijești de la distanță, astfel încât să se simtă bine și în lipsa ta și tu să te simți mai puțin vinovat că nu poți fi alături de ei.

1. Obosește-i înainte să pleci de acasă
Dacă dimineața, înainte să pleci la muncă, aloci un timp pentru joaca cu pisica sau pentru plimbatul câinelui, aceștia vor obosi și vor dormi majoritatea timpul cât ești plecat. Dacă dorm, nu au timp să distrugă lucruri prin casă pentru că le este dor de tine.
Ai în vedere că durata plimbării de dimineață depinde și de rasa și de vârsta câinelui tău: un bulldog englez bătrân va obosi după zece minute, în timp ce un border collie adolescent te poate însoți chiar la o tură de alergat de dimineață.

2. Folosește o cameră de supraveghere
Dacă ești îngrijorat de modul în care animalul de companie își petrece timpul în lipsa ta sau vrei să afli unde ți-au ascuns șosetele preferate, alege să instalezi camere de supraveghere. Le poți poziționa în locurile unde aceștia își petrec majoritatea timpului, pe hol sau poate în sufragerie.
Te poți conecta apoi cu telefonul mobil la camere și să verifici fiecare mișcare a animăluțului. Acestea sunt utile și în cazul unei urgențe: dacă câinele se rănește sau are loc o spargere, tu vei vedea asta pe cameră și vei putea anunța autoritățile în timp util.

3. Găsește vecini de încredere
Dacă nu ți-ai cunoscut până acum vecinii, acesta este momentul să te împrietenești cu ei și să afli care din ei ar putea să te ajute în caz de urgență: cei care lucrează de acasă sau poate cei care sunt deja la pensie.
Cum spuneam mai sus, vei vedea pe camere care este problema, dar pentru că ești la o distanță considerabilă, vei avea nevoie de cineva care poate ajuta imediat câinele sau pisica. Le poți lăsa o cheie de rezervă ca să poată intra rapid în locuința ta.

4. Oferă-le moduri de ocupare a timpului
Ca să nu se plictisească și să fie tentați să distrugă diverse obiecte de prin casă – canapeaua, picioarele scaunelor, hârtia igienică – trebuie să oferi câinilor și pisicilor metode alternative de petrecut timpul.
Dacă până acum le dădeai de mâncare într-un simplu bol, află că există dozatoare de mâncare speciale, pe care animăluțele trebuie să le apese ori să le împingă pentru a ajunge la hrană. Asta, împreună cu diverse jucării de ros și ascuțit unghiile, îți vor ține micii membri ai familiei ocupați până te întorci.

5. Apelează la un plimbător de câini
Grădinița de căței poate fi o opțiune pentru momentele când nu ești acasă, dar este deseori foarte scumpă și mai există și posibilitatea ca animăluțul tău să nu se înțeleagă cu ceilalți câini.
Deși mulți căței reușesc să se țină și să nu își facă nevoile în casă, acest lucru nu este sănătos pentru ei și poate duce la infecții urinare. O opțiune poate fi angajarea unui plimbător de câini, care să vină o dată pe zi să îți scoată cățelul afară. Poate ai chiar un prieten care nu muncește și pe care îl poți ruga să petreacă un timp cu animalul tău de companie.
Mai poți lăsa un tricou vechi în pătuțul animalului sau muzica pornită în surdină; astfel, animăluțul se va simți confortabil pentru că îți simte mirosul, dar și mai puțin singur datorită sunetului constant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS