10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCe este anxietatea socială şi ce trebuie să faci pentru a te relaxa în prezenţa oamenilor

Ce este anxietatea socială şi ce trebuie să faci pentru a te relaxa în prezenţa oamenilor

Invata cateva trucuri care te ajuta sa te simti mai putin stresata in public! Anxietatea sociala este definita ca “teama sau frica intensa de a fi judecata, evaluata negativ sau respinsa intr-un situatie sau context social.”

Potrivit unui studiu realizat de Anxiety and Depression Association of America (ADAA), anxietatea sociala afecteaza 15 milioane de adulti, adica 6,8% din populatia S.U.A. Daca te numeri printre persoanele care se simt stresate atunci cand trebuie sa aiba o aparitie publica, incearca unul dintre cele 5 trucuri de mai jos, care te vor ajuta sa alungi stresul cand esti in public. Practic, aceste sfaturi te vor ajuta sa fii naturala, libera, sa fii tu si sa nu lasi emotiile sa te doboare.

Respira

Uneori, indemnul “respira” pare extrem de simplu. La prima vedere chiar naiv, deoarece cu totii respiram, altfel cum am trai? Insa anumite  tehnici de respiratie pot face minuni atunci cand te lupti cu anxietatea. De exemplu, respiratia umbrela, un exercitiu usor si de mare ajutor. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti imaginezi ca organismul tau este o umbrela inchisa, picioarele sunt manerul, iar capul este varful umbrelei. Atunci cand inspiri, ii dai voie aerului sa intre prin laterala, ca si cum ai deschide o umbrela.

Cand dai aerul afara, umbrela se inchide. In felul acesta, ritmul respiratiei va scadea, iar plamanii tai vor ajunge la capacitatea maxima. Atunci cand esti la un eveniment organizat de firma unde lucrezi sau la o petrecere aniversara, invoca scuza cu “pauza de toaleta” si calmeaza-ti respiratia. Te vei simti mult mai bine dupa aceea, relaxarea te va cuprinde imediat.

Cauta compania persoanelor extrovertite

Este foarte posibil sa-ti doresti compania persoanelor care iti seamana, dar este indicat sa stai alaturi de cei extrovertiti. Acestia se simt bine atunci cand sunt in centrul atentiei si nu le displace sa conduca o conversatie. Asa ca relaxeaza-te si razi in voie, in timp ce asculti aventurile colegilor extrovertiti

Pune intrebari

Atunci cand socializezi, este si mai dificil daca atentia tuturor este indreptata catre tine. Ca sa eviti situatiile neplacute si sa nu fii surprinsa,  este de ajutor sa ai pregatit un set de intrebari cu raspuns deschis. Inainte de a merge la orice fel de intalnire, gandeste-te la cateva subiecte de conversatie care sa te impiedice sa te simti inconfortabil. Asigura-te ca ti-ai pregatit si tu raspunsurile la intrebari, ca sa nu fii luata prin surprindere atunci cand vine momentul sa raspunzi.

Pregateste-ti momentul retragerii

Desigur, daca socializezi si te simti bine, poti sa mai stai, dar fixeaza-ti o limita de doua ore inainte de a pleca. Mai mult, daca vrei sa accepti o provocare, propune-ti sa vorbesti cu patru persoane pe care nu le cunosti inainte de a pleca de la petrecere.

 

Fa pauza

Este clar ca acest sfat nu va functiona in anumite situatii, cum ar fi o cina intima sau o intalnire in cadru restrans. Dar daca esti impreuna cu un grup de oameni, este OK sa te furisezi pret de cateva minute, ca sa-ti pui putin ordine in ganduri. Te poti refugia in dormitorul celei mai bune prietene pentru cateva minute, dar sa nu stai plecata prea mult timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS