11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin5 moduri de a prelungi viața bateriei laptopului

5 moduri de a prelungi viața bateriei laptopului

Bateriile de laptop se degradează în timp, iar durata de viaţă a acestuia poate ajunge cu uşurinţă să scadă. În acest sens, durata maximă de utilizare a bateriei poate scădea de la două-trei ore la doar 30 de minute sau mai puţin în doar doi ani. Oamenii tind să dea crezare unor mituri, dar pentru că bateria unui laptop costă destul de mult, este enervant să dai banii aiurea când ai putea pur şi simplu să ai mai multă grijă de el. Iată cinci moduri prin care puteţi prelungi durata de viaţă a bateriei laptopului.

1. Nu lăsa laptopul să se supraîncălzească

Dacă poţi simţi căldura emanată de laptopul tău pe propria piele când stai întins pe canapea, ai deja o problemă. Acest lucru devine chiar mai problematic dacă computerul se închide brusc. E puţin mai greu să răceşti un laptop decât un computer, dar se poate rezolva. Ai nevoie fie de un cooler pentru laptop, fie de un mic aspirator pentru PC care să tragă murdăria din ventilatoare.

2. Nu scoate sau nu băga bateria în laptop în timp ce acesta funcţionează

Este destul de evident că dacă laptopul este pornit nu trebuie să te joci cu bateria, să o scoţi sau să o introduci, dar merită menţionat, nu se ştie niciodată. Modalitatea corectă în acest caz este să avem laptopul închis.

3. Foloseşte metoda 80/20

Rezultatele pot varia, dar binecunoscuta metodă 80/20 te va ajuta în prelungirea duratei de funcţionare a bateriei laptopului tău. Dacă nu eşti familiarizat cu această metodă de protecţie, principala regulă este că bateria de laptop nu ar trebui niciodată să ajungă sub 20% energie şi să nu crească peste 80%. Nu este uşor să rămâi fidel acestei reguli tot timpul, dar, dacă ai posibilitatea să te ţii de această metodă, cel mai probabil durata de utilizare a laptopului tău va fi semnificativ mărită datorită ei.

4. Nu lăsa laptopul complet încărcat

Chiar dacă nu vei putea folosi metoda 80/20 tot timpul (acest lucru nu este de blamat), încearcă să nu laşi bateria laptopului încărcată la maximum. Ideal ar fi să aibă energie între 20 la sută până 80 la sută (sau mai bine de atât, între 40-60 la sută) când nu eşti aproape de computer. Practic, acest lucru înseamnă că nu ar trebui să-ţi laşi laptopul în priză peste noapte dacă vrei ca bateria ta să reziste mai mult timp.

5. Nu consuma niciodată întreaga baterie a laptopului

Acesta este unul dintre cele mai rele lucruri ce se pot întâmpla atât bateriei, cât şi computerului. Pe cât de frustrant este ca laptopul să intre în modul de sleep până când ajungi la încărcător, pe atât de nociv este să laşi să se întâmple acest lucru. Pentru a preveni deteriorarea hardware (includem aici şi bateria), fii foarte atent să nu-ţi laşi prea des laptopul să ajungă la energie 0 la sută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS