21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru internet wireless peste tot şi la capacitate maximă

Trucuri pentru internet wireless peste tot şi la capacitate maximă

Când vine vorba de o conexiune bună la Internet prin WiFi, indicat este să alegi cel mai bun router. Dacă te interesează ca semnalul să ajungă pe o rază cât mai mare, important este să te uiți după așa ceva în lista de specificații a dispozitivului. În final, dacă un router nu este suficient, producătorii mai oferă și alte gadgeturi care prelungesc semnalul până acolo unde ai nevoie. Iată câteva trucuri de care să ții cont.

Fă upgrade conexiunii și routerului folosit!

Standardul wireless 802.11ac este cel mai nou și mai rapid standard pentru rețele Wi-Fi, asigurând viteze de transfer al datelor de trei ori mai mari decât standardul N. Pentru a putea folosi routerul la adevărata capacitate însă, mai este nevoie de o conexiune la internet de mare viteză (Gigabit), dar și de dispozitive cu placă wireless în noul standard. Pentru upgradeul de router, ia în calcul Archer C9, un dispozitiv AC1900, care asigură viteze de transfer de până la 600Mbps în banda de frecvență de 2,4GHz și 1300 Mbps în banda de 5GHz. Routerul este disponibil în magazine la prețuri începând de la 640 de lei. Dacă ai nevoie de o placă wireless pentru sistemul tău, alege una compatibilă cu routerul astfel încât să nu limiteze performanța acestuia.

Folosește un Wi-Fi booster (repetor de semnal)!

Dispozitivele de acest gen, comercializate sub numele de „range extendere“, sunt ușor de instalat și ajută la propagarea semnalului wireless primit. Se conectează la priză și, pentru rezultate optime, se poziționează în cel mai îndepărtat punct posibil față de router, dar astfel încât semnalul obținut să fie unul bun, acesta având rolul de a retransmite semnalul primit. Astfel, cu cât semnalul primit este mai bun, cu atât acoperirea crește. Pentru o utilizare la capacitate optimă a capabilităților range extender-ului, acesta trebuie să aibă aceeași rată de transfer ca și routerul. Prin urmare, dacă routerul este AC 1200, pentru a nu pierde semnal, trebuie ca și repetorul de semnal să fie din aceeși gamă. O soluție potrivită este range extender-ul AC750 RE200, disponibil în magazine începând cu 215 lei. Există și varianta cu priză încorporată la modelul N300 TL-WA860RE, însă, după cum îi spune și numele, acest model funcționează în standardul N, iar viteza de transfer este de maximum 300Mbps. Prețul dispozitivului este de aproximativ 140 de lei.

Achiziționează un adaptor powerline cu modul wireless!

Adaptoarele powerline cu modul Wi-Fi ajută la extinderea rețelei de internet folosind rețeaua de electricitate, în acele zone ale casei unde routerul nu are acoperire. Avantajul folosirii acestei tehnologii este acela că rețeaua se poate extinde nelimitat, oriunde există disponibilă o priză, cu fiecare nou adaptor adăugat, fără a împânzi locuința de cabluri. Având modulul Wi-Fi încorporat, practic, fiecare adaptor creează un hotspot Wi-Fi pentru conectarea tuturor dispozitivelor la rețeaua wireless. Unele modele integrează și priză, astfel încât utilizatorul să aibă în continuare acces și la electricitate. Pentru a crea o rețea, sunt necesare cel puțin două astfel de dispozitive. Un kit de bază cu două adaptoare, ambele cu priză încorporată cu un raport calitate-preț optim este TL-PA4010KIT, disponibil în magazine pentru aproximativ 260 de lei.

Înlocuiește antenele routerului!

O soluție la îndemână pentru creșterea ariei de acoperire și a calității semnalului Wi-Fi este înlocuirea antenelor routerului cu o antenă omnidirecțională, cu un câștig de semnal mai mare. Fiind omnidirecțională, ea captează și transmite semnal în toate direcțiile, asigurând o acoperire circulară. Instalarea este foarte ușoară, tot ce trebuie să facă utilizatorul fiind să deconecteze antena din fabrică și să o conecteze pe cea cu un câștig mai mare. Însă, ca și în cazul repetorului, semnalul transmis depinde de capabilitățile routerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS