6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Magazin BANCUL ZILEI

BANCUL ZILEI

-

Un tip intră într-o cârciuma cu ditamai struţul dupa el. Chelneriţa veni să ia comanda. Tipul zice:

– Un hamburger, cartofi prăjiţi şi o cola.

Apoi întreabă struţul:

– Tu ce vrei?

– La fel! zice struţul.

În scurt timp chelneriţa se întoarse cu mâncarea şi zise:

– Poftiţi, face 63.50 de lei. Omul băgă mâna în buzunar şi scoate din prima, fără să se uite, exact suma care-i trebuie, cu mărunţiş cu tot…

A doua zi, omul şi struţul revin la aceeaşi cârciumă, face tipul comanda, struţul vrea la fel, vine nota de plata 35.50, bagă mâna în buzunar şi scoase fix cât trebuie.

A treia seară se întâmplă la fel, iar chelneriţa nu-şi mai putu stăpâni curiozitatea:

– Scuzaţi-mă domnule, cum reuşiţi să aveţi întotdeauna pregătită suma exactă, scoţând-o din buzunar fără măcar să vă uitaţi?

– Păi, zise tipul, acum câţiva ani făceam curat în pod şi am găsit o lampă veche. Când am încercat să o lustruiesc a ieşit din ea un duh şi s-a oferit să-mi îndeplinească două dorinţe.
Prima a fost cam aşa: de câte ori va trebui să plătesc pentru ceva, să bag mâna în buzunar şi să găsesc acolo întotdeauna exact banii potriviţi…
– Dar e fantastic! zise chelneriţa. Cei mai mulţi oameni şi-ar fi dorit un milion de dolari sau cine ştie ce alte averi, însă dumneata vei fi atât de bogat cât vei dori, pentru tot restul zilelor!
– E-adevărat. Fie că e vorba de o sticlă de lapte, un pachet de ţigări, un apartament sau o maşină luxoasă, suma exactă se află pregatită la mine-n buzunar.
– Extraordinar, exclamă chelnerita. Auziţi, dar care-i treaba cu struţul?
Omul trase aer în piept, oftă apoi lung şi zise:
– A doua dorinţă a fost cam aşa: O păsărică înaltă, cu fundul mare, cu cracii lungi şi care să fie de-acord cu tot ce spun…

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.