6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

BANCUL ZILEI

Un tip intră într-o cârciuma cu ditamai struţul dupa el. Chelneriţa veni să ia comanda. Tipul zice:

– Un hamburger, cartofi prăjiţi şi o cola.

Apoi întreabă struţul:

– Tu ce vrei?

– La fel! zice struţul.

În scurt timp chelneriţa se întoarse cu mâncarea şi zise:

– Poftiţi, face 63.50 de lei. Omul băgă mâna în buzunar şi scoate din prima, fără să se uite, exact suma care-i trebuie, cu mărunţiş cu tot…

A doua zi, omul şi struţul revin la aceeaşi cârciumă, face tipul comanda, struţul vrea la fel, vine nota de plata 35.50, bagă mâna în buzunar şi scoase fix cât trebuie.

A treia seară se întâmplă la fel, iar chelneriţa nu-şi mai putu stăpâni curiozitatea:

– Scuzaţi-mă domnule, cum reuşiţi să aveţi întotdeauna pregătită suma exactă, scoţând-o din buzunar fără măcar să vă uitaţi?

– Păi, zise tipul, acum câţiva ani făceam curat în pod şi am găsit o lampă veche. Când am încercat să o lustruiesc a ieşit din ea un duh şi s-a oferit să-mi îndeplinească două dorinţe.
Prima a fost cam aşa: de câte ori va trebui să plătesc pentru ceva, să bag mâna în buzunar şi să găsesc acolo întotdeauna exact banii potriviţi…
– Dar e fantastic! zise chelneriţa. Cei mai mulţi oameni şi-ar fi dorit un milion de dolari sau cine ştie ce alte averi, însă dumneata vei fi atât de bogat cât vei dori, pentru tot restul zilelor!
– E-adevărat. Fie că e vorba de o sticlă de lapte, un pachet de ţigări, un apartament sau o maşină luxoasă, suma exactă se află pregatită la mine-n buzunar.
– Extraordinar, exclamă chelnerita. Auziţi, dar care-i treaba cu struţul?
Omul trase aer în piept, oftă apoi lung şi zise:
– A doua dorinţă a fost cam aşa: O păsărică înaltă, cu fundul mare, cu cracii lungi şi care să fie de-acord cu tot ce spun…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS