Acasă Magazin Povestea Iepuraşului de Paşte

Povestea Iepuraşului de Paşte

-

Pentru că se apropie marea sărbătoare, Învierea Domnului Iisus Christos, copiii întreabă de ce iepuraşul este cel care aduce cadouri de Paşte.
Copiii şi cei mari pot afla povestea care spune că demult, undeva, la o margine de sat, trăia o mamă singură care-şi creştea, cu multe sacrificii şi dragoste, cei şapte copilaşi rămaşi orfani după ce un trunchi uriaş de copac se prăbuşise peste tatăl lor în timpul unei furtuni cumplite care-l prinsese în pădure.

Se apropia Sărbătoarea Paştelui şi biata mamă era necăjită că nu avea cu ce să cumpere cadouri la copii, aşa cum se obişnuia şi pe atunci. Şi, pe când copilaşii erau la pădure să adune nişte vreascuri pentru foc, mamei i-a venit o idee. Femeia a vopsit nişte ouă, apoi a mers în grădină, unde într-un colţ nu prea îndepărtat a făcut un cuibar în care a pus ouăle pe care le-a acoperit cu frunze şi crenguţe uscate.

A doua zi de dimineaţă, după ce s-au trezit, copiii au întrebat nerăbdători ce cadouri vor primi, fiindcă era zi de Paşte. Atunci, mama le-a spus să meargă în grădină pentru că acolo-şi vor găsi cadourile. Gălăgioşi, râzând şi hârjonindu-se, copiii au năvălit, unul după altul, în grădină.
Speriat de glasurile lor, un iepuraş ţâşneşte de undeva, dintr-un colţ al grădinii şi o ia la fugă. Curioşi, copiii s-au îndreptat spre locul din care iepuraşul tocmai ţâşnise şi acolo, sub frunzele uscate, au găsit ouăle roşii, frumos încondeiate.

Copiii au început să cânte, să danseze, să bată din palme şi să strige, convinşi de ceea ce au văzut, că iepuraşul le-a adus cadouri.
Chiar şi astăzi mai există obiceiul ca în ziua întâi de Paşte, copiii să fie trimişi în grădină ca să-şi caute cadourile pe care iepuraşul le-ar fi lăsat acolo, special pentru ei, încă din zori.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ludovic Orban are programate negocieri cu USR

Ludovic Orban, președinte Partidului Național Liberal are, vineri, o nouă rundă de negocieri cu partidele politice, în vederea susținerii formulei sale de...