Acasă Magazin Zece curiozităţi despre Charlie Chaplin

Zece curiozităţi despre Charlie Chaplin

-

Charlie Chaplin este unul dintre cele mai mari staruri ale Hollywood-ului. Acesta a trăit o viață incredibil de interesantă atât pe platourile de filmare, cât și în spatele camerelor de filmat. Charlie Chaplin a folosit arta filmului atât pentru a face publicul să râdă în hohote, cât şi pentru a ţine piept curentelor politice din SUA. Iată zece lucruri pe care poate nu le știai despre el.

1. După destrămarea căsniciei părinților săi, mama lui Charlie a luptat pentru a-și ține familia departe de sărăcie, fără nici un ajutor din partea soțului. Copiii familiei Chaplin au fost trimiși la o școală sărăcăcioasă într-o altă parte a Londrei câteva săptămâni mai târziu, iar după două luni mama lor a suferit o cădere nervoasă și a fost internată într-un sanatoriu.

2. Începuturile extrem de sărăcăcioase ale lui Charlie Chaplin fac din povestea sa, drumul de la mizerie la bogăţie, cea mai rapidă ascensiune din istoria Hollywood-ului. Și-a început viața ca un copil fără adăpost, muncitor la atelier și neavând un ban în buzunar, și a ajuns să aibă o avere de mai multe milioane de dolari.

3. Când a urcat prima dată pe o scenă avea doar zece ani și făcea parte dintr-un grup de dansatori în saboți, numit Eight Lancashire Lads (Opt Flăcăi din Lancashire).

4. În anul 1914, Chaplin a început să își regizeze filmele, timp în care acesta realiza câte un film de scurt-metraj în fiecare săptămână pentru Keystone.

5. Până în anul 1915 apăruse în numeroase lungmetraje și devenise primul idol al cinematografiei la nivel global. A avut o linie de obiecte personalizate, a apărut pe coperțile revistelor, a avut chiar și propriile benzi desenate.

6. În anul 1916, Charlie a semnat un contract cu Corporația Filmului Mut (Mutual Film Corporation) pentru fabuloasa sumă de 670.000 de dolari pe an. Acest lucru l-a făcut unul dintre cel mai bine plătiți oameni din lume. Prin comparație, președintele SUA era plătit cu aproximativ 75.000 de dolari în acea perioadă.

7. Prin prisma noului contract, Chaplin trebuia să muncească din greu pentru ceea ce câștiga. Se stipula că trebuia să lanseze două filme noi în decurs de patru săptămâni.

8. Chaplin a fost criticat de mass-media britanică pentru că nu a luptat în Primul Război Mondial, dar, în ciuda acestui lucru, a rămas favoritul trupelor armate. S-a înscris pe listele de recrutare din SUA, dar nu a fost chemat la arme nici de Marea Britanie, nici de America.

9. A doua sa soție a fost actrița adolescentă Lita Grey. Deoarece ea avea doar 16 ani când a rămas însărcinată, iar Chaplin, care avea 35, ar fi putut fi acuzat, conform legii, de viol, s-au căsătorit în secret în Mexic pentru a evita problemele. Cuplul a divorțat după doi ani, iar Lita a iscat un mare scandal acuzându-l de „perversiuni sexuale“.

10. Charlie Chaplin a fost, de asemenea, un muzician și compozitor pasionat. Nu avea nici un fel de studii muzicale și nu știa să scrie și să citească partituri, dar a compus muzică pentru multe dintre filmele sale cu ajutorul altor muzicieni și compozitori. Una dintre cele mai cunoscute compoziții ale sale este piesa „Smile“, care a fost un hit pentru Nat King Cole în 1954.

ȘTIRI VIDEO GdS