11.6 C
Craiova
duminică, 15 decembrie, 2019
Acasă Magazin Credincioșii se roagă la icoane cu chipul actriţei Maia Morgenstern

Credincioșii se roagă la icoane cu chipul actriţei Maia Morgenstern

-

Maia Morgenstern, una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, a fost protagonistă a peste 100 de piese de teatru, scrise de Cehov, Dumas, Gogol, Ibsen, Horovitz, Moliere sau Shakespeare. Recunoașterea la nivel național și internațional a venit în 1993, odată cu rolul Nelei din filmul „Balanța“, în regia lui Lucian Pintilie, actrița primind titlul „Steaua de mâine“, cât și prestigioasa distincție a Academiei Europene de Film – Premiul Felix. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din „Îngerul albastru“ (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în „Park Your Car in Harvard Yard“.

Celebra actriță este una dintre puținele românce care au reușit să pătrundă în cinematografia străină. Astfel, în 2004, primea rolul Mariei din „Patimile lui Iisus“, în regia lui Mel Gibson, peliculă de referință din cinematografia modernă. Felul în care a interpretat rolul din celebrul film care a descris ultimele 12 ore din viaţa lui Iisus Hristos a reuşit să capteze atenţia tuturor și a fost ovaționată în întreaga lume. Faptul că a intrat atât de bine în pielea Fecioarei Maria și s-a identificat impecabil cu personajul jucat, dincolo de faptul că evidențiază talentul nemărginit al actriței, a avut un impact extraordinar de mare asupra locuitorilor unei țări sud-americane, care i-au folosit portetrul ca simbol al celei care i-a dat viață lui Iisus Hristos.

În Catedrala Monserrata se află icoane uriașe cu celebra actriţă

Portretul actriței Maia Morgenstern a fost expus pe post de icoană într-o importantă catedrală din Bogota. Cel care a făcut descoperirea este actorul Constantin Chiriac, care a povestit experiența incredibilă pe care a avut-o în această țară.
Plecat într-o vizită în Columbia, a reușit să viziteze și Catedrala Monserrata, unul dintre punctele de atracție ale capitalei țării, și mare i-a fost uimirea când a văzut portrete cu Maia Morgenstern alături de icoanele care erau în biserică. „Am avut, la un moment dat, o revelație, fiind la Bogota, unde am triumfat cu câteva spectacole. Am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică. Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Morgenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria“, a dezvăluit actorul Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pentru Libertatea.
Actrița a spus că nu a fost șocată, ci impresionată. Ştia de existenţa acestor icoane de multă vreme, de la prieteni, însă nu a dorit să vorbescă ea despre acest lucru. „Nu este vorba despre a fi șocat sau nu. În primul rând, vorbim despre filmul pe care l-am făcut cu Mel Gibson, am fost fericită, am fost impresionată, am fost mândră să particip la acest film. Acest film a avut un impact foarte puternic la vremea respectivă, a fost iubit, a fost contestat, a surescitat, a stârnit discuții. Acum 16-17 ani, a fost o mare controversă care m-a costat, m-a consumat, pentru că a fost așa, o volbură întreagă. Filmul nu a trecut neobservat și nu a fost un eveniment oarecare. Un singur lucru pot să spun: faptul că a impresionat și că impresionează atâția oameni chipul meu sau felul în care m-am apropiat de personaj e un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioșează“, a declarat Maia Morgenstern.

ȘTIRI VIDEO GdS

Premierul Abe a inaugurat Stadionul Naţional 2020

Premierul japonez Shinzo Abe a salutat duminică finalizarea Stadionului Național construit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Recepţia vine la trei...