Acasă Magazin (FOTO; VIDEO) Taxă pentru a circula cu maşina pe frumoasa Lombard Street...

(FOTO; VIDEO) Taxă pentru a circula cu maşina pe frumoasa Lombard Street din San Francisco

-

https://www.youtube.com/watch?v=qCKCjqmOSZECei care vor să circule pe Lombard Street vor trebui să plătească o taxă, asta după ce, pe 16 aprilie, consiliul de supraveghere al San Francisco, a votat în unanimitate, introducerea unei taxe. Cunoscută ca fiind cea mai întortocheată stradă, cu curbe ascendente și ascuțite de 27 de grade, Lombard Street, din cartierul Hill, are, anual, aproximativ două milioane de vizitatori. Din cauza numărului mare de șoferi care vin să conducă pe acea stradă, traficul din zonă a fost dat peste cap, iar locuitorii s-au plâns de aglomerație.
Deși strada în sine este destul de lungă, faimoasa porțiune este între străzile Hyde și Leavenworth. Din cauza dificultății de a conduce vehicule, limita de viteză este de 5 mile pe oră.
Şofatul pe acea stradă se va face doar cu rezervare. E aproape ca la munte, pe serpentine, doar că decorul arată mult mai bine și orașul în sine e superb.
Planul autorităților prevede o taxă de 5 dolari pentru fiecare mașină care vrea să circule pe Lombard Street, dar asta numai în cursul săptămânii.
În zilele de weekend și de sărbătoare, taxa va fi de 10 dolari. Iar șoferii dispuși să plătească, totuși, aceste sume de bani trebuie să facă o rezervare înainte.
Acum, mașinile pot circula doar pe un singur sens, adică la coborâre, dar, inițial, se circula în ambele sensuri.
Lombard Street a fost construită așa din motive care țin de siguranța rutieră a zonei. Era nevoie de o stradă acolo, doar că ea nu se putea face drept pentru că ar fi fost prea înclinată. Un drum direct ar fi fost periculos, atât la coborâre, cât și la urcare.

În Veneția, Italia, cea mai recentă luptă împotriva supra turismului, a dus la aplicarea unei taxe de 11 dolari, pentru călătorii care tranzitează pentru o zi frumosul oraş lagună. Guvernul local intenționează să utilizeze banii pentru a compensa o parte din pagubele produse de turism, inclusiv pentru colectarea de gunoi.
Două dintre cele mai importante situri ale lumii, Machu Picchu din Peru și Taj Mahal din India, au mărit prețurile biletelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Iohannis: Cel târziu marţi, voi desemna un premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că cel târziu marți va desemna un nou premier. Astăzi vor avea iar loc consultări la Cotroceni, într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern.