6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGhid de curățenie de primăvară pentru buna dispoziție

Ghid de curățenie de primăvară pentru buna dispoziție

Depresia de primavara este o stare prin care trecem aproape toti. Fenomenul este in buna masura normal si este expresia efortului depus de organism in timpul iernii combinat cu scol revenirii la viata, si fizic si psihic, primavara. Dar exista solutii care fac mai usoara trecerea de la iarna la primavara, iar una din cele mai bune strategii este curatenia generala.
Curatenia de primavara inseamna improspatare, revenire la viata, aranjarea decorului si toate acestea la un loc sunt instrumente pentru aranjarea si curatarea sufletului. In acest anotimp poti sa intineresti, sa revii la viata si sa te bucuri de renastere, cu cateva gesturi simple si in egala masura beneficie.
Fie ca e vorba de birou sau de propria locuinta, rasplata dupa curatenie este semnificativa. Si asta pentru ca mediul inconjurator si felul in care acesta arata transmite mesaje celorlalti despre propria noastra persoana. Asadar, un spatiu ordonat si curat nu poate decat sa aduca aprecierea celor din jur. In plus, vei simti o usurare cand vei scapa de vechituri si lucruri nefolositoare, iar efortul iti va fi rasplatit cu o atmosfera pozitiva.
Sterge praful, curata geamurile si arunca lucrurile care nu-ti mai folosesc. Este benefic pentru energia casei si prin eliminarea rezidurilor sau a balastului vei face loc energiei si fortei pe care o aduce cu ea explozia de viata de primavara.
Chiar si simplele actiuni de curatenie determina organismul sa secrete endorfine, iar noi sa atingem un nivel de adrenalina considerabil, conform expertilor. Ca sa nu mai vorbim de asocierile pozitive cu mirosurile de primavara ale produselor de curatenie. Cercetatorii considera ca mirosul de levantica este printre cele mai relaxante si stimulante pentru ganduri pozitive.
Poti face shimbari mici de mobilier si este obligatoriu sa repari ce s-a stricat in cursul iernii, de la detalii ale instalatiilor din casa pana la schimbatul becurilor care s-au ars sau nu mai funtioneaza.
Nu ocoli gradina si spatiile exterioare casei! Ele isi vor recapata importanta si valoarea in zilele de primavara si de vada, pana in toamna tarziu.
Curatenia de primavara nu trebuie facuta intr-o zi si nici nu trebuie sa te epuizeze. Poti face un plan care sa dureze sapte-zece zile. Incepe din cele mai ascunse cotloane ale casei, cu dulapurile si sertarele. Curata bine geamurile si usile, aleile din jurul casei sau balconul. Curata temeinic coboarele, schimba sau spala husele canapelei, schimba – daca ai o varianta pentru vara, perdelele, spala si lustruieste parchetul, curata mobila. Nu omite plantele din casa. Este perioada ideala pentru a schimba si fertiliza solul, pregateste jardinierele, curata gradina si fa ordine in magazie si in anexe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS