7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrei situații în care cumperi lucruri inutile

Trei situații în care cumperi lucruri inutile

Toate persoanele au trecut probabil prin situații în care au intrat într-un magazin pentru a cumpără un singur lucru, iar, în final, au plecat cu mai multe lucruri, unele din ele nefolositoare.

De ce se întâmplă acest lucru? Vom vedea mai jos care sunt cele mai întâlnite cauze, precum și cele mai eficiente metode de prevenire ale acestui tip de comportament.

1) Efectul snobului

Mulți oameni preferă să fie în centrul atenției, iar un articol nou de îmbrăcăminte reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a intră în lumina reflectoarelor.

Cum poți lupta împotriva acestui efect?

Fă o lista cu calitățile tale și cu lucrurile de care te simți mândru. Lista nu va fi scurtă, nu îți face griji. Elementele de vestimentație nu reprezintă singură modalitate de a atrage atenția.

2) Lucruri din “viitor”

Oamenii preferă să rămână pozitivi. De aceea, cumpără uneori lucruri pentru “viitor”, cum ar fi: o fustă cu două dimensiuni mai mică, că sursă de motivație pentru a pierde în greutate.

Cum poți preveni aceste cumpărături?

Amintește-ți că achiziționarea unui articol de îmbrăcăminte nu te face mai subțire sau mai inteligent.

Trebuie să faci ceva concret pentru a scapă de kilogramele în plus, NU să îți cumperi haine noi.

3) Cumpărături pe baza unui impuls

Ai avut o zi proastă și te-ai hotărât să mergi la magazinul tău preferat, după ce îți termini programul la serviciu? Trebuie să fii conștient că fericirea pentru o astfel de achiziție va trece foarte repede, în timp ce produsul pe care l-ai cumpărat va fi uitat în dulap.

Cum să nu faci acest lucru?

Impulsul de cumpărare constituie o consecință a lipsei de emoții pozitive. Încearcă să găsești o activitate care să te ajute să lupți cu stările de oboseală, anxietate și stres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS