Cristina Sabău-Trifu, un designer din Satu Mare, va crea veşmântul liturgic pe care Papa Francisc îl va purta la ceremonia de la Şumuleu Ciuc, din 1 iunie, din timpul vizitei sale apostolice în România, potrivit Agerpres.
Pe veşmântul liturgic va fi reprezentată imaginea statuii Fecioarei Maria de la Catedrala din Şumuleu Ciuc, biserica Mânăstirii Franciscane şi logoul acestei vizite papale „Să mergem împreună”.
Cristina Sabău-Trifu a declarat că a fost sunată la telefon părintele franciscan să o roage să accepte această răspundere şi „i-am spus că este o onoare deosebită şi că sufleteşte mă simt pregătită”.
Creatoarea va decora veșmântul cu desen pe pânză, broderii, cusături cu fir auriu sau aţă colorată.
Cristina Sabău-Trifu a comandat deja materialul necesar, în Germania: fără fir de aur, din fibre naturale.
Designerul va realiza şi infula – simbolul episcopiei – pe care Sfântul Părinte o va purta pe cap, precum şi dalmatica (veşmânt liturgic catolic, cu mâneci scurte) pe care o vor purta cei patru diaconi.
De asemenea, şi pentru episcopi (60) şi cardinali (4) se va face câte o cazulă. Ele diferă de cea a Papei, dar se vor recunoaşte ca făcând parte din aceeaşi compoziţie.
În faţă va fi un simbol euharistic iar pe spate, logoul vizitei papale.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.