9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCuriozităţi despre Johnny Depp

Curiozităţi despre Johnny Depp

Johnny Depp este considerat unul dintre cei mai importanţi actori din generaţia sa, alături de George Clooney sau Brad Pitt. Artist versatil şi extrem de expresiv, acesta s-a simţit în largul lui atât în producţiile hollywoodiene, cum ar fi „Piraţii din Caraibe“, „Chocolat“ sau „Donnie Brasco“, dar şi în producţii independente, precum „Jurnalul unui iubitor de rom“.
Deşi a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, Depp nu a reuşit până în prezent să obţină nicio distincţie din partea Academiei Americane de Film. Totuşi, a fost premiat cu un Glob de Aur pentru rolul unui frizer sadic din „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street“, în 2008.
A început să cânte la 12 ani, când a primit de la mama lui o chitară. La un moment dat, a ajuns cu una din trupele în care a evoluat, The Kids, să deschidă un concert al lui Iggy Pop, dar… cam asta a fost singura performanţă din tinereţe. Văzând că nu reuşeşte să dea lovitura, Johnny s-a împăcat cu ideea că nu va fi niciodată un star rock şi s-a reorientat către actorie. Pe vremea când era coproprietar al Viper Room, un club rock din Los Angeles frecventat de multe dintre vedetele de la Hollywood, Depp o­­biş­nuia să cânte acolo alături de prieteni de-ai lui de prin diverse trupe.
Depp a avut şi neplăceri cu Viper Room: actorul River Phoenix a murit acolo în 1993, în dimineaţa de Halloween, din cauza unei supradoze de stupefiante. Depp a mai cântat ocazional alături de trupe sau interpreţi celebri: Oasis, ZZ Top, Marilyn Manson.
Nicolas Cage i-a făcut rost de primul job ca actor şi l-a pus în legătură cu primul său agent. Depp i-a rămas recunoscător, iar în urmă cu câţiva ani, când Cage a început să aibă probleme financiare, s-a oferit să-i plătească datoriile uriașe la Fisc, în semn de recunoştinţă.

A vândut pixuri o vreme

Exact înainte să-l cunoască pe Cage, Depp – pe atunci însurat cu prima nevastă, o machieuză pe nume Lori Anne Allison – decisese să lucreze pe post de comis-voiajor, vânzând pixuri pentru a face rost de bani.
Câştigurile lui sunt imense. În 2012 i-au intrat în cont 75 de milioane de dolari, fiind declarat de Cartea Recordurilor cel mai bine plătit actor din lume!
Averea lui este estimată la 350 de milioane de dolari.
În ciuda diversităţii rolurilor abordate şi a realului său talent, Depp n-a luat nici un Oscar. Are însă trei nominalizări la râvnita statuetă.
Lucrează frecvent cu regizorul Tim Burton şi joacă des alături de actriţa Helena Bonham Carter. Este atât de apropiat de cei doi, încât atunci când Burton şi Carter s-au despărţit, la Hollywood se glumea pe seama faptului că nu se ştie care va câştiga custodia lui Johnny: „mama“ Helena sau „tata“ Tim?
E plin de tatuaje şi spune despre corpul său că e ca un jurnal.
Se teme de dans! Fără glumă, paralizează dacă i se cere să danseze. O face numai în filme, după o coregrafie bine stabilită. Pe lângă dans, e îngrozit de clovni.
Colecţionează insecte, mus­tăţi false şi pistoale vechi şi e obsedat de Jack Spintecătorul.
Iniţial fan al jurnalistului şi scriitorului Hunter S. Thompson, Johnny Depp a devenit ulterior prieten cu acesta şi a jucat în două filme făcute după cărţile lui, „Spaimă şi scârbă în Las Vegas“ şi „Jurnalul unui băutor de rom“. După ce Thompson a murit, Depp i-a îndeplinit ultima dorinţă, împrăştiindu-i cenuşă cu ajutorul unui tun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS