9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum îți poți face bagajul de vacanță cât mai rapid și eficient

Cum îți poți face bagajul de vacanță cât mai rapid și eficient

Lucrurile devin încă și mai ușoare pe măsură ce înveți să fii cât mai degajat în privința plecărilor. Orice vacanță presupune un minim de stres înainte: să nu uiți acasă ceva important, să ai toate documentele de călătorie la ține, să ajungi la timp la aeroport, etc. , potrivit sanatatesistaredebine. Poate că dintre toate acestea, cel mai stresant este să îți faci bagajul, mai ales dacă plecarea ta este mai lungă de câteva zile.

Cu cât ai mai mult timp la dispoziție pentru a îți face bagajul, parcă cu atât îți este mai greu să te decizi ce anume trebuie să îți iei. Pentru a evita problema timpului și a îți face un bagaj cât mai aproape de nevoile tale, poți lua în calcul câteva sfaturi:

Gândește-te întâi la ce este esențial

Lenjeria intimă, cortul (dacă pleci pe munte sau într-un loc în care urmează să campezi), costumul de baie, dacă mergi la mare special pentru a stă la plajă sau orice altceva se raportează la specificul călătoriei tale.

Pune întotdeauna un tricou în plus

Nu te încarcă cu lucruri neimportante sau pe care le poți lua și de la față locului în situații de urgență: șosete, de exemplu. Însă pune întotdeauna un tricou în plus în bagajul tău, pentru că în general atunci când călătorim transpiram mai mult și suntem nevoiți să schimbăm mai des tricourile.

Nu te baza pe faptul că dacă ai două tricouri la ține pentru 7 zile, vei putea spală la față locului. Chiar dacă ai această opțiune, implică timp pe care ar trebui să îl petreci relaxându-te nu stresandu-te că poate nu se usucă rufele la timp și nu ai cu ce te îmbracă.

Nu exagera cu produsele cosmetice

Cu toții ne dorim să arătăm bine și este minunat dacă reușeșți să urmezi același ritual și atunci când călătoreșți. Totuși, gândește-te la scopul principal al călătoriei tale și nu te pierde în amănunte. Ia-ti strictul necesar, cât să te simți bine cu ține, însă nu exagera cu acest gen de produse. Ocupă suficient de mult spațiu și te deturnează de la scopul real al călătoriei. Valabil și în cazul produselor cosmetice (cele folosite de plăcere, nu cele care au implicații medicale).

Fă-ți bagajul doar înainte de plecare

Dacă te apuci să îți faci bagajul cu o zi înainte (sau mai multe) sperând că în felul acesta vei câștigă timp și că lucrurile se vor desfășura mai repede, te înșeli. Cu cât mai mult timp vei avea, cu atât mai dificil îți va fi să te decizi între ce trebuie sau nu să iei.

Nu lasă totuși nici pe ultima sută de metri, este posibil să ratezi lucruri importante. Cel mai bine este să îți faci bagajul cu câteva ore înainte de plecare, când deja vei fi avut tot ce îți trebuie la îndemână așa încât procesul de selecție să fie unul rapid. Întotdeauna vei simți că vrei să mai adaugi ceva, însă încearcă să fii rațional și să te gândești că bagajul tău ar trebui să conțină strictul necesar și puțin peste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS