Acasă Magazin Cum să scapi de ţânţari cu ajutorul plantelor

Cum să scapi de ţânţari cu ajutorul plantelor

-

Începe căldură și se deschide sezonul de vânătoare a țânțarilor Insecticidele sunt eficiente, dar pot fi toxice. Le putem înlocui cu plante care nu numai că ne scapă de neplacutii invadatori, dar ne aduc în  casă parumul lor.

Levănțică și rozmarinul. Țânțarii se dau bătuți în față ghivecelor cu levănțică ori cu rozmarin. E adevărat că aceste plante atrag fluturii și albinele, dar ambele au un miros care îi pun pe fugă pe țânțari.

Regina nopții, garofiță și petuniile. Serile plăcute pe care le petreci cu prietenii până târziu nu vor mai fi tulburate de bazaitul unor musafiri nepoftiți. Asta numai dacă ai avut grijă să așezi în casă vase cu regina nopții, garofițe sau petunii. Parfumul lor va convinge țânțarii să facă drum întors afară din locuința.

Condimentele. Măghiran, mentă, cimbru, busuioc, mărar… Iată lista plantelor aromatice pe care te poți baza că te vor scapă de vizitatorii nepoftiți. Cresc din abundență în balcoanele scăldate de soare. Așa devin o adevărată armata vegetală împotriva „invadatorilor”.

Lamaiul. Nimic mai amenințător pentru țânțari decât aromă lamaiului. Soiurile acide de lămâi sunt mai ușor de crescut în apartament și formează și o barieră olfactivă eficientă contra invaziei țânțarilor. Cu cât este mai cald afară, cu atât lamaiul va emană un miros mai puternic.

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...