5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin11 lucruri inedite pe care nu le ştiai despre „Game of Thrones“

11 lucruri inedite pe care nu le ştiai despre „Game of Thrones“

Serialul „Game of Thrones“ continuă să ne impresioneze cu răsturnările de situaţie, însă şi poveştile din culisele îndrăgitului serial sunt la fel de interesante. Iată câteva lucruri inedite şi neştiute despre serial.
1. Limba Dothraki poate fi învăţată
Vrei să vorbeşti precum Khal Drogo? Este uşor! Limba Dothraki are un vocabular de peste 3.000 de cuvinte şi continuă să crească. Limbajul a fost creat de David J. Peterson special pentru serial. Succesul serialului a sporit numărul persoanelor care vor să înveţe limba Dothraki, existând chiar şi o pagină de wikipedia dedicată acestei limbi.
2. „Game of Thrones“ devine un curs la Harvard
Un curs de istorie cu tematica „Game of Thrones“ va examina istoria şi cultura „lumii medievale“ pe care se bazează serialul. Elevii vor învăţa istoria medievală prin obiectivul unuia dintre cele mai mari fenomene ale televiziunii.
3. „Game of Thrones“ este cel mai piratat show de televiziune
Serialul a dat peste cap toate topurile posibile şi a devenit cel mai piratat serial de televiziune din toate timpurile. Un număr enorm de oameni au descărcat ilegal show-ul de pe site-urile de torrent. De câţiva ani, „Game of Thrones“ este în fruntea listei celor mai piratate seriale.
4. Pentru personajul lui Tyrion n-a avut loc nicio audiţie
Peter Dinklage, actorul care îl interpretează pe Tyrion Lannister, nici măcar nu a trecut printr-o audiţie pentru a primi rolul. Regizorii l-au avut în minte înainte de începerea serialului. El le-a sugerat, de asemenea, producătorilor ca prietena sa, Lena Headey, să fie distribuită în rolul lui Cersei Lannister.
5. O compilaţie rap dedicată serialului
HBO a înregistrat un album oficial de melodii rap dedicate serialului, la care au participat Big Boi, Common, Daddy Yankee, Snow Tha Product, Wale şi alţi artişti.
6. HBO vinde Tronul de Fier
Regizorii serialului vând replici ale Tronului de Fier original pentru 30.000 de dolari (are 2 metri înălţime şi 150 de kilograme).
7. Sabia lui Gandalf se află în Tronul de Fier
O replică a sabiei lui Gandalf din „Stăpânul Inelelor“ şi „Hobbitul“ este forjată în interiorul Tronului de Fier din „Game of Thrones“.
8. Mesajele de pe rochia Sansei
Costumele şi rochiile din serial sunt realizate cu pricepere şi se potrivesc perfect ocaziilor pentru care sunt purtate. Există întotdeauna o semnificaţie implicită pentru fiecare ţinută. De exemplu, îmbrăcămintea purtată de Sansa a transmis mesaje deliberate aliaţilor şi inamicilor săi cu mai multe ocazii. Rochia ei de nuntă ne spune povestea ei de viaţă: păstrăvul şi lupul de pe curea înseamnă că s-a născut în casa Stark şi casa Tully, iar leul de pe spate înseamnă că acum aparţine casei Lannister.
9. Interpretul maestrului Aemon era, de asemenea, orb
Peter Vaughan, actorul care l-a jucat pe maestrul Aemon, era aproape orb, la fel ca personajul pe care îl interpreta. Vaughan a murit pe 6 decembrie 2016, la vârsta de 93 de ani.
10. Myrcella şi Tommen au format un cuplu în viaţa reală
Aimee Richardson şi Dean-Charles Chapman, care i-au interpretat pe doi dintre copiii lui Cersei, Mycella şi Tommen, s-au îndrăgostit pe platourile de filmare de la „Game of Thrones“.
11. Povestea de dragoste dintre Jon Snow şi Arya Stark
Autorului cărţilor „Cântec de Gheaţă şi Foc“, George R.R. Martin, avea în plan o poveste de dragoste dramatică pentru Jon şi Arya, cele două personaje care au crescut ca fraţi în sânul familiei Stark. Nu putem decât să ne bucurăm că a renunţat în cele din urmă la această idee.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS