9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCristian-Liviu Burada lansează volumul „Tăbliţe de lut vorbitor” la Muzeul de Artă Craiova

Cristian-Liviu Burada lansează volumul „Tăbliţe de lut vorbitor” la Muzeul de Artă Craiova

 Cristian-Liviu Burada va lansa miercuri, 17 aprilie 2019, ora 12:00, volumul de antologie lirică „Tăbliţe de lut vorbitor”la Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă Craiova.Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, Editura NEUMA Cluj-Napoca şi revista Ramuri.

Vor vorbi despre volum şi autor: Horia Gârbea – preşedintele Filialei Bucureşti a Uniunii Scriitorilor din România, şi Ioan Lascu – preşedintele Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România. Moderator: Gabriel Coşoveanu – redactor-şef al revistei Ramuri.

„Cristian-Liviu Burada a ajuns într-un moment de bilanț în care are de trecut proba realizării unei antologii de autor care să adune texte reprezentative ale unei cariere ce se întinde pe o durată de peste patruzeci de ani. O viață de om, cum se zice.
Alcătuirea unui asemenea volum e o încercare dificilă. Autorul are de luptat cu nostalgii și e forțat la gesturi paricide când trebuie să renunțe la ceea ce a însemnat formarea sa, la influențele unor maeștri și la multe dintre amintiri. Nu mai puțin, textele recente, mai apropiate de imaginea sinelui de acum al autorului, sunt greu de privit cu exigență și de triat cu acribie”, prezintă Horia Gârbea, în Prefaţa volumului „Tăbliţe de lut vorbitor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS