18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCorbu cântă de ziua lui Nicu Covaci

Corbu cântă de ziua lui Nicu Covaci

Corbu îi vor ura, vineri, 19 aprilie, „La mulți ani!” lui Nicu Covaci pe scena de la Quantic, București. Evenimentul este anunțat la ora 21.00. Așa cum v-a obișnuit, Nicu Covaci își va sărbători ziua de naștere prin tradiționalul concert „Phoenix and friends”. Alături de Iris, Malcolm J. Lewis, Dan Andrei Aldea, Artan, Maria Casandra Hauși, Bogdan Muntenița, Mircea Florian, Sanctuar, Sabina Abrudian, Doar Atât, Axis, Corbu va onora invitația celor de la Phoenix prin muzică.
Împreună cu Sergiu Corbu Boldor (vioară, caval, voce), vor urca pe scenă Florin Chirilă – chitară bass, Flavius Cristian Mocanu – clape, Sabin Moroșan – tobe.
Sergiu Corbu Boldor: Întâlnirea mea cu Phoenix este un vis devenit realitate. În perioada studenției am mers cu autostopul prin toată țară oriunde cântau. Era absolut irelevant dacă aveam bani, dacă aveam ce să mănânc sau dacă aveam unde să dorm. Astea oricum se rezolvau. Important era să ajung la concerte. Am ajuns la aproximativ 50 de concerte. Am prins cam toate formulele importante ale trupei. Apoi, după o vreme, îmi scrie Covaci: „Hai să facem niște piese împreună”. Mi s-a părut ireal ca omul pe care îl adulam să-mi facă o astfel de propunere. Am refuzat. Apoi au venit ei în Oradea, unde eram student. Primesc din nou invitația lui Covaci: „Hai să facem trei piese împreună”. Am făcut ce am făcut și nu m-am dus. Nu aveam încredere în mine. Apoi, după o vreme, a urmat o altă invitație din partea lui Covaci. A treia a fost cu noroc. Am mers la concertul respectiv, în Craiova, și așa am urcat pe scenă alături de Phoenix prima dată. Întâlnirea cu Phoenix mi-a bruiat încă o dată direcția vieții. Trec anii și într-o bună zi primesc un telefon: „Hai să cânți cu noi!” Era perioada în care Covaci a refăcut trupa cu oameni noi. A venit într-un club din București, unde aveam concert, și, la final, mi-a spus: „Sper că vei face treabă la fel de bună și cu noi”. Un an am stat în grupul Phoenix, ca violonist. A fost una dintre cele mai importante școli pe care le-am făcut. Școala Nicolae Covaci. Mi s-a schimbat percepția asupra muzicii, a temelor abordate, a modului de orchestrare, a modului de gestionare a unui grup, a felului de a fi. Astăzi mă simt onorat să-i fiu lui Covaci aproape și să-i pot ura un sincer: La mulți ani! ”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS