8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLeuşteanul - planta minune a primăverii

Leuşteanul – planta minune a primăverii

În scop medicinal sunt utilizate frunzele, rădăcinile, dar şi seminţele sale. Poate fi consumat în stare proaspătă, este un excelent condiment în mâncăruri, sub formă de suc, ceai sau decoct, potrivit realitatea.

Leuşteanul, planta minune a primăverii, este folosit în alimentaţie, la prepararea diferitelor mâncăruri, dar are şi proprietăţi curative. Cu o aromă şi un parfum absolut deosebite, leuşteanul este folosit pentru a da gust diferitelor feluri de mâncare, dar are şi proprietăţi curative.

În scop medicinal sunt utilizate frunzele, rădăcinile, dar şi seminţele sale. Poate fi consumat în stare proaspătă, este un excelent condiment în mâncăruri, sub formă de suc, ceai sau decoct.

Rădăcina are proprietăţi sedativeDecoctul din rădăcină ajută la tratarea afecţiunilor urinare, pielonefritei, gutei, reumatismului, anemiei, migrenei şi pneumoniilor. Se prepară dintr-o rădăcină care se fierbe în 500 ml de apă, aproximativ 30 de minute. Se consumă la temperatura camerei, pe parcursul întregii zile.

Sucul de leuştean este benefic în caz de anorexie

Sucul de leuştean asigură organismul cu vitamine, necesare în anorexie. Se obţine prin pasarea a câteva legături de plantă. Totodată, consumul de frunze proaspete previne răceala şi gripa, dar combate şi balonarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS