14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să mănânci un ananas întreg fără probleme

Cum să mănânci un ananas întreg fără probleme

Ananasul are un gust extraordinar. Problema este că dacă mănânci mai mult de 3-4 felii nu-ţi mai simţi nici buzele, nici limba din cauza faptului că este destul de astringent. Te vor ustura şi vei renunţa la un fruct ce nu este doar delicios, dar care o mulţime de beneficii pentru oganism, potrivit kudika.

Sfaturi pentru a scăpa de aciditatea lui

Fibre, bromelină, fitonutrienţi, pectine, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B1, B6 şi antioxidanţi sunt o doar câteva din ceea ce ananasul aduce în corpul nostru. Nu ar fi păcat să renunţăm la el doar pentru că e astringent?

Una dintre soluţii este să îl scufunzi într-o soluţie de apă cu sare pentru câteva minute. Când îl veni mânca nu vei mai simţi aceeaşi iritaţie a buzelor şi limbii. Explicaţia este simplă. Ananasul conţine bromelină care este un amestec de două proteine, care rup lanţul de aminoacizi. Acesta este unul dintre motivele pentru care ananasul este foarte eficient atunci când vine vorba de frăgezirea cărnii. Numai că bromelina îşi face efectul şi asupra gurii noastre, dizolvând mucoasa care protejează limba şi cerul gurii. Sarea reduce efectul bromelinei şi vei putea mânca mai mult ananas.

Dacă nu vrei să schimbi deloc gustul fructului, atunci varianta a doua este să îl găteşti. Într-o tigaie antiaderentă poţi pune un pic de unt şi să laşi feliile de ananas câte 3 minute pe fiecare parte. Gustul i se va intensifica, dar îşi va pierde din aciditare. Poate fi pus şi simplu pe grătar sau chiar copt. Ananasul poate fi fiert sub formă de sirop sau îl puteţi pune în prăjituri sau diverse preparate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS