Acasă Magazin Cercetătorii au descoperit care e vârsta la care devenim cu adevărat adulți

Cercetătorii au descoperit care e vârsta la care devenim cu adevărat adulți

-

Ți s-a spus că e vremea să te maturizezi când aveai 20 de ani? Sau ai nevoie de o scuză ca să-ți placă în continuare clipurile cu pisici de pe Internet și să le găsești amuzante?

Ei bine, acum ai putea avea un motiv întemeiat să nu te comporți ca un adult în toată regula. Se pare că oamenii nu sunt adulți înainte de 30 de ani, cred neurologii. Deși legea spune că devii o persoană matură odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. Ce-i drept, devii major și responsabil pentru faptele tale, dar cu mintea încă necoaptă.

Oamenii de știință care studiază creierul și sistemul nervos spun că vârsta la care oamenii devin adulți diferită pentru fiecare individ în parte. Cercetările sugerează că persoanele în vârstă de 18 ani încă suferă modificări ale creierului care pot afecta comportamentul și le supun riscurilor de a dezvolta o tulburare de sănătate mintală.

Profesorul Peter Jones, de la Universitatea Cambridge, care este și autorul studiului, crede că a stabili clar cand creierul face tranziția de la copilărie la maturitate e ceva „absurd”.

„E o tranzitie nuanțată, care se întamplă în peste trei decenii”, crede expertul, potrivit BBC. „Cred că pentru sisteme precum cel educațional, de sănătate și sistemul judiciar e convenabil să ai o astfel de definiție”, o vârstă de la care să se considere că un tânăr a devenit adult.

După ce împlinești vârsta de 18 ani, poți să votezi, să-ți cumperi alcool, să iei un credit și să răspunzi în fața legii pentru faptele tale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Angajaţii de la fabrica de confecţii din Calafat, fără salarii de două luni

La fabrica de confecţii Maglierie Cristian Impex din Calafat s-a întârziat plata salariilor. Oamenii nu şi-au primit nici banii aferenţi lunii august. În timp ce muncitorii sunt disperaţi că nu şi-au încasat drepturile băneşti, conducerea fabricii promite că le va achita salariile săptămâna aceasta.