13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin10 sfaturi de grădinărit pentru luna Aprilie

10 sfaturi de grădinărit pentru luna Aprilie

Întotdeauna există ceva de făcut în grădină. Află, de mai jos, ce trebuie să ai în vedere în aprilie.

Însămânțarea: aprilie este momentul perfect pentru a semăna semințe. Până în prezent, ar fi trebuit să se planteze deja următoarele legume: mazăre, morcov, varză, praz, ridichi (soiuri de primăvară), salată (varietăți de primăvară), țelină și pătrunjel rădăcină. Poți, de asemenea, planta usturoi și ceapă în această lună

Replantarea: Mulți arbuști sunt disponibili ca plante extravagante în centrele de grădinărit. Există însă și alternative: „Plantele rădăcinoase” costă aproximativ o treime din preț, mai ales când vine vorba de plante, trandafiri și pomi fructiferi. Totuși, toate plantele rădăcinoase trebuie să fie plantate până la sfârșitul lunii aprilie – în funcție de vreme. Se aplică următoarea regulă: cu cât vremea este mai caldă, cu atât mai repede trebuie să-i plantați.

Curățarea jgheaburilor de frunzele de stejar, fag sau carpen: Unii copaci nu-și pierd frunzele până după fiecare nouă creștere. Și dacă sunt suflați de vânturile de primăvară, ei pot ateriza pe acoperișuri sau în jgheaburi. Este mai bine să-ți cureți acum jgheaburile pentru a le împiedica să se umple cu humus sau sa se înfunde și pentru a evita ca apa să ajungă la canalul de scurgere. Vorbind despre canalul de scurgere: Te-ai gândit vreodată să instalezi un divertor pentru a putea colecta apa de ploaie? Cu siguranta va fi util in vara!

Suprafețe de curățare: În timpul toamnei și iernii, semințele de iarbă, verdeață și chiar arbuști s-au acumulat în ciment și în crăpături dintre pavaje și acum pot începe să germineze. Deoarece utilizarea erbicidelor în grădinile casnice nu este permisă, vă recomandăm să le menți pe loc, utilizând mijloace mecanice, cum ar fi periile de alee și periile de mortar. Cel mai simplu mod de a îndepărta algele și mușchii de pe terase este utilizarea unei mașini de spălare sub presiune – înainte ca verdeața nedorită să-ți facă aleile alunecoase.

Păsări de grădină: Mulți dintre prietenii tăi cu pene au început deja să crescă în această lună. Furnizând hrană de păsări, bile de grăsime și furaje mixte, poți ajuta păsările să găsească alimente în timpul iernii și să facă mai mulți pui. Spre deosebire de sezonul de iarnă, păsările sunt active de la răsărit până la apus, astfel încât se pot hrăni singure. Furaje speciale de creștere sunt disponibile pentru a ajuta păsările mai mari să aibă grijă de cuibul lor.

Tăierea arbuștilor: Nu toți arbuștii din grădină se taie în această perioadă. Pentru gardurile vii și arbuștii sălbatici, perioada de tăiere este sfârșitul lunii martie. Cu toate astea, regulile anterioare nu se aplică pentru subarbuști, arbuști care se lignifiază în partea de jos, dar rămân erbacee în partea superioară. Lavandă și cimbruul sunt toate clasificate ca subarbuști. Strânge aceste plante într-o mână și tăie-le cu 30 până la 50%, la jumătatea lunii aprilie. Asta stimulează o creștere viguroasă. Ai grijă atunci când vine vorba de plante vechi care nu au fost tăiate din timp: ele adesea nu pot tolera tăierea.

Plante în ghivece: Plantele noastre minunate din ghivece au stat suficient, în casa, pe durata iarnii! Este timpul să începi să le aduci la climatul din aer liber. Așeză-le într-un loc adăpostit în grădină, în timpul perioadei fără îngheț. Este mai bine să le așezi la loc cald și parțial umbrite pentru a evita ca soarele să le ardă frunzele. Plasarea plantelor pe un cărucior pentru ghivece face mai ușoară manevrarea lor în interior dacă vremea este schimbătoare

Plantarea într-o seră mică: roșii, ardei, castraveți, vinete – toate acestea pot fi plantate într-o seră mică, pentru a le putea recolta mai devreme. Instalarea unui încălzitor cu efect de seră protejează palntele de efectul înghețului târziu. Poți alege între diferite modele, incluzând încălzirea electrică sau parafină.

Rubarba: Fertilizarea viguroasă a rubarbei in Aprilie va însemna tulpini mai viguroase de rubarbă pentru recoltare în luna Mai. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este utilizarea unui amestec de îngrășăminte organice și minerale. Îngrășămintele organice cultivă solul, iar îngrășămintele minerale vor fi disponibile pentru plante mai devreme. Dacă în Aprilie utilizați un îngrășământ pur organic pentru rubarbă, când vremea este încă rece și umedă, durează adesea prea mult pentru a se descompune până la punctul în care plantele îl pot folosi.

Lucrări în piatră: Lucrările de grădinărit, cum ar fi lucrările în piatră, înseamnă de obicei intervenția în brazdele vecine. Pavele rupte, pietre înghețate, pardoseli inegale de clincher – este timpul să le sortăm înainte ca brazdele să fie revitalizate. Cu cât mai târziu lăsați intervențiile și reparațiile, cu atât mai mult este necesar ca „cicatricile” să se vindece în brazde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS