15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞase motive pentru a adopta un animal de companie

Şase motive pentru a adopta un animal de companie

Exista o gramada de avantaje atunci cand te decizi sa adopti fie un catel, fie o pisica, sau chiar alt animal. Pentru foarte multi oferirea de dragoste si afectiune unui animal singur este cel mai important lucru. Insa sunt mai multe avantaje daca te decizi sa adopti un animal, si nu sa il cumperi.
Beneficii emotionale

Animalele iti fac bine, din punct e vedere emotional. Sa ai grija de un animal iti da un anumit sens in viata si te fereste de izolare – arata un studiu facut in SUA.

Beneficii fizice

Timpul petrecut alaturi de un animal iti calmeaza tensiunea ridicata si chiar iti poate scadea nivelul colesterolului din sange. Apoi, plimbatul sau alergatul alaturi de un caine iti face sanatoasa circulatia sangelui si te mentine in forma.

Prietenie

Cainii si pisicile in special ofera dragoste neconditionata. Cainii sunt total devotati iar „figurile” pisicilor iti vor pune mereu zambete pe fata. Iar prietenia o poti oferi si tu animalului – intr-un adapost, oricat de bine a fost ingrijit, acesta nu a beneficiat de atentie directa tot timpul.

Salvezi o viata

Din pacate, uneori, din cauza aglomeratiei, angajatii centrelor de adoptie sunt nevoiti sa „termine”o viata a unui animal mai batran, pentru a face loc altora care sosesc. Adoptand un animal dintr-un astfel de loc faci loc unuia nou.

Ajutor pentru copii

Majoritatea copiilor iubesc animalele de companie si cauta in acestea parteneri de joaca. Punandu-ti copilul sa aiba grija de un animal il va face sa se invete cu organizarea, cu grija, cu atentia – il va pregati mai bine pentru viata.

Animale mai sanatoase

Chiar daca animalele de la centrele de adoptie sunt bine ingrijite, sunt vaccinate, nimic nu se compara cu viata pe care o pot avea in cadrul unei familii adoptive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS