13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMici de casă - Reţetă autentică

Mici de casă – Reţetă autentică

Ingrediente: 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie), 200 ml zeamă de oase de vită, 3 căței de usturoi, 1/2 linguriță de bicarbonat, condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin.

Mod preparare: Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase. Adaugă condimentele, amestecă energic. Adaugă usturoiul, amestecă din nou energic. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, ca să potrivești cum trebuie aromele.

Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cât mai gustoase? Nu trebuie să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine carnea de condimente. Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, nu vrei să devină fazi și uscați!

Sursa: retete.unica.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS