Cum să alegi mierea de Manuka potrivită pentru fiecare afecțiune.
Dintre cele peste 20.000 de tipuri de miere din întreaga lume, mierea de Manuka este cel mai recunoscut și studiat sortiment pentru acțiunea antibacteriană, antivirală și antiinflamatorie. Pentru a beneficia însă de potențialul său terapeutic, ea trebuie aleasă în funcție de afecțiunea ce se dorește a fi tratată, dar, mai ales, trebuie să fie autentică. Vegis.ro importă miere de Manuka raw, neprocesată și care este clasificată după sisteme recunoscute internațional (UMF, MGO și KFactor) deținând toate certificările de autenticitate, potrivit kudika.
Deși este produsă de peste 100 de ani, mierea de Manuka a devenit un produs căutat în întreaga lume după dovedirea activității non-peroxidice specifice (NPA) de către dr. Peter Molan în 1981, activitate ce îi conferă puterea antibacteriană superioară altor sortimente de miere.
Mierea de Manuka este de peste 5 ani unul dintre cele mai apreciate produse naturale pe Vegis.ro. Chiar dacă prețul este unul mai mare decât al celorlalte produse apicole, în principal din cauză că și cantitatea produsă este limitată, clienții aleg să investească în tratamentele cu miere de Manuka periodic. Mă refer aici la cura de întărire a imunității care se face de obicei primăvara și toamna. Feedback-urile sunt mereu pozitive la adresa acestui produs, tocmai de aceea am investit în a aduce sortimente de o calitate superioară, raw, neprocesate, dar și în a oferi informațiile necesare pentru ca fiecare client să poată achiziționa produsul potrivit pentru nevoile sale, a declarat Mihai Bucuroiu, fondator Vegis.ro.
Cum se alege mierea de Manuka
Mierea de Manuka nu se administrează la întâmplare. Cele mai importante două criterii de care trebuie să se țină cont sunt motivul pentru care se dorește folosirea mierii (menținerea unei stări de sănătate bună, întărirea sistemului imunitar, tratarea unor probleme digestive și nu numai etc), dar și istoricul afecțiunii ce se dorește tratată (dacă aceasta este cronică sau în faza de început, dacă s-au urmat și alte tratamente etc).
În funcție de puterea antibacteriană, mierea de Manuka se împarte în patru categorii:
- Putere antibacteriană mică: ideală pentru consumul zilnic sub forma unui îndulcitor natural, pentru întreținere sau prevenție;
- Putere antibacteriană medie: indicată pentru întărirea sistemului imunitar, recuperarea după răceli, în infecții ușoare cu diverse bacterii și microbi;
- Putere antibacteriană mare: pentru infecții de natură cronică și acută care nu răspund la alte tratamente clasice, afecțiuni digestive precum ulcerul gastric, întărirea sistemului imunitar slăbit și sub formă de pansament pentru iritații, arsuri și alte răni la nivelul pielii;
- Putere antibacteriană superioară: recomandată în afecțiuni cronice și acute cu agenți patogeni rezistenți la antibiotice (Stafilococul auriu, Helicobacter pylori, E.coli, Clostridium difficile sau tulpina bacteriană MRSA), afecțiuni care au fost sau nu tratate anterior cu antibiotice convenționale.