26.7 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Magazin Deranjul din bucătărie te face să mănânci mai mult

Deranjul din bucătărie te face să mănânci mai mult

-

Grămada de vase din chiuvetă, tigăile uitate pe aragaz, farfuriile, bolurile și tacâmurile împrăștiate pe masă și, în general, senzația de dezordine te fac să mănânci mai mult, mai haotic și mai impulsiv, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Cornell pe un grup de 98 de femei, potrivit sloop.

Astfel, o jumătate a grupului a fost instruită să aștepte pe cineva într-o bucătărie curată, ordonată și liniștită, iar cealalta jumătate a fost repartizată într-o bucătărie dezordonată, încărcată și zgomotoasă. Ce aveau cele două încăperi în comun? Boluri cu prăjituri, sticks-uri și morcovi.

Mai mult, subiecții nu doar că au fost lăsați în încăperi opuse ca atmosferă, dar au și fost rugați să descrie o situație în care și-au pierdut controlul sau una în care și-au menținut calmul.

Rezultatele? În zece minute, oamenii care au fost lăsați să aștepte în bucătăria dezordonată au mâncat, în medie, cu 53 mai multe calorii doar din prăjituri, față de grupul din încăperea curată. Mai mult, participanții la studiu care și-au descris situația în care au pierdut controlul au mâncat cu 100 mai multe calorii, în medie, decât ceilalți.

La noi, totul ar fi fost mai ușor. Ne-am fi strâns la un SlooP și am fi vorbit, calm, despre cum să ne organizăm mai bine bucătăriile. Ca să nu ajungem să mâncăm compulsiv.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.