Acasă Magazin Colonizarea Lunii și cucerirea Sistemului Solar

Colonizarea Lunii și cucerirea Sistemului Solar

-

Tot mai multe țări trimit în spațiu sateliți, nave și roboți. Japonia și-a instalat un robot pe un asteroid, Israelul a trimis o misiune spre Lună, în timp ce China, după ce în prealabil a plasat un satelit în jurul astrului selenar, a trimis un robot pe partea întunecată a Lunii care ne-a oferit, în premieră, imagini cu acea zonă inaccesibilă vederii de pe Terra, potrivit cunoastelumea.

Așadar, pe lângă SUA și Rusia, tot mai multe națiuni dezvoltă proiecte de cucerire a spațiului cosmic. Desigur, încă sunt multe probleme de rezolvat pentru cosmonauți – de la consecințele lipsei gravitației până la protecția deplină în fața radiațiilor cosmice – dar oamenii de știință fac progrese remarcabile în toate domeniile și nu mai suntem deloc departe de momentul în care se va pune prima „cărămidă” a primei construcții de pe Lună…

Iar acesta ar fi doar începutul. Conform proiectelor științifice, baza ideală de pornire a expedițiilor spațiale în sistemul solar sau chiar dincolo de acesta ar fi chiar o stație de pe orbita Lunii, de preferabil un asteroid mare pe care specialiștii speră să îl poată devia până în punctul în care va deveni captiv al forțelor gravitaționale ale acesteia. O astfel de bază științifică inedită ar avea un mare avantaj: ar permite crearea unei baze permanente în cavitățile asteroidului, lucru care ar proteja eficient personalul uman de radiațiile cosmice.

Dar visul omenirii este mult mai ambițios. Vizionarii din cercetarea de graniță ne anunță că, în anul 2061, omenirea va fi pregătită să trimită un echipaj într-un alt sistem solar, unde se estimează că ar putea exista viață.

ȘTIRI VIDEO GdS