17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinJojoba- Exfoliantul natural care îţi dăruieşte piele catifelată şi netedă

Jojoba- Exfoliantul natural care îţi dăruieşte piele catifelată şi netedă

Jojoba este o planta originara din America de Nord din care rezulta boabele sferice de jojoba, potrivit kudika. Poate nu stiai, dar cuvantul „jojoba” se pronunta „hohoba”. Dar care sunt beneficiile sale pentru frumusetea pielii?

Din aceeasi planta se extrage si popularul ulei de jojoba, bogat in proteine si in vitaminele A, B si E, care este mai mereu prezent pe etichetele produselor de infrumusetare si care se recomanda mai ales pentru textura lui subtire – se absoarbe usor in piele, fara sa blocheze porii. Daca uleiul este in general interzis in cazul pielii acneice, expertii sunt de parere ca cel de jojoba este suficient de delicat incat sa poata fi folosit in siguranta.

Insa la moda este acum exfoliantul din jojoba, despre care se spune ca este extrem de bland cu pielea, lasand-o mai ferma, mai catifelata, mai uniforma si mai luminoasa. Aceste promisiuni m-au intrigat, asa ca hai sa aflam mai multe despre subiect.

Pentru ce se folosesc sferele de jojoba?

Acestea sunt folosite in produsele de exfoliere manuala, adica cele cu particule abrazive ce ajuta la indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii. Acest gen de produse contin de obicei samburi macinati de fructe, miezuri ale samburilor sau microbile din plastic, insa boabele de jojoba sunt populare pentru ca sunt obtinute natural, sunt foarte blande cu pielea, iar folosirea lor nu dauneaza mediului inconjurator.

Care sunt avantajele si dezavantajele boabelor de jojoba?

Cercetarile arata ca microbilele exfoliante din plastic ce se gasesc in scruburile pe care le folosim de obicei nu sunt biodegradabile, astfel ca polueaza oceanele si dauneaza vietii marine. Boabele de jojoba sunt o alternativa ecologica sigura pentru tine si pentru mediu. De asemenea, unii exfolianti naturali care contin seminte sfaramate pot fi prea duri cu pielea din cauza particulelor abrazive inegale care zgarie si cauzeaza rani minuscule, ce nu pot fi vazute cu ochiul liber, dar care iti afecteaza tenul. Pe cand forma sferica a boabelor de jojoba ofera o exfoliere mult mai blanda, fiind mai potrivite pentru folosirea regulata.

E ok dacă nu știi ce să alegi dintre picant sau nepicant – la KFC găsești mereu gustul RANDOM care nu dezamăgește la numai 5 lei.

Cu toate astea, expertii in skincare spun ca exfoliantii chimici sunt de preferat in locul celor fizici, pentru ca nu presupun agresarea pielii in niciun fel. Asadar, daca deja folosesti un exfoliant AHA (acid glicolic, lactic) sau BHA (acid salicilic), cel mai probabil pielea ta nu mai are nevoie de scrub.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS