Cercetătorii au reușit să bifeze o nouă performanță istorică. Aceștia au permis audienței să se alăture în explorarea adâncurilor Oceanului Indian folosindu-se de transmisiunea în timp real de înaltă calitate de la bordul unui submersibil, relatează Euronews, potrivit Hotnews.

Echipa britanică Nekton a condus misiunea care a avut drept scop explorarea adâncimilor Oceanului Indian. Submersibilul a ajuns la câțiva sute de metri adâncime.

În vreme ce transmisiunile live din ocean nu sunt o noutate, celelalte echipaje care s-au înhămat la astfel de misiuni au folosit cabluri de fibră optică. Misiunea Nekton a apelat la tehnologie wireless de ultimă oră, ceea ce a asigurat o calitate deosebită a imaginii.

,,Este ceva în afara lumii”, spune Randy Holt, pilotul misiunii. ,,Te simți de parcă ai fi pe altă planetă.”

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.