Producătorul american de procesoare Nvidia cumpără un alt prducător de componente IT, Mellanox Technologies, cu peste 7 milioane de dolari potrivit unor surse citate de Reuters, depăşind oferta unui alt gigant IT interesat de acestă achiziţie, Intel Corporation, potrivit startupcafe.

Mellanox a fost fondată în 1999, în Israel, de câţiva foşti directori ai Intel Corporation şi Galileo Technology. Compania producătoare de chip-uri, componente IT şi software a fost cumpărată în 2000 de Marvell Technology Group cu 2,8 milioane de dolari şi a obţinut de-a lungul timpului finanţări de la fonduri de tip venture capital de peste 89 de milioane de dolari. Mellanox s-a listat pe NASDAQ în 2007, iar Oracle a devenit unul dintre principalii investitori în companie, ajungând să deţină 10% din acţionariat.

Această tranzacţie este cea mai mare achiziţie făcută de Nvidia, unul dintre cei mai mari producători de procesoare grafice, folosite în special în industria de jocuri video.

Mellanox are o capitalizare de piaţă de 5,9 miliarde de dolari, iar veniturile sale ajung la circa o treime din veniturile Nvidia. Compania americană are o capitalizare de piaţă de 91 miliarde de dolari şi a înregistrat o scădere drastică a veniturile în ultimul semestru al anului trecut din cauza cererii scăzute pentru procesoarele sale, venită din China.

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.