10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎncepe postul Paștelui

Începe postul Paștelui

Postul Paștelui 2019 începe luni, 11 martie, azi fiind Lăsata Secului. Postul Paștelui sau postul mare are loc înaintea Învierii Domnului și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante.

Anul acesta, Postul Paștelui începe pe 11 martie și se termină pe 27 aprilie. Paștele ortodox va fi sarbatorit de credinciosi pe data de 28 aprilie.

Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.

Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să între în biserică. Totuși, Postul Paștelui a devenit absolut firesc o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii să sărbătorească Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Ținând seamănă că Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Mântuitor înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2) a fost numit și Păresimi. În primele secole se obișnuia să se postească doar în Vinerea Patimilor, sau doar două zile înainte de Paști sau o săptămâna.

În Postul Mare creştinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animală. Mai mult, aceştia trebuie să se înalte sufleteşte prin rugăciune alături de fapte bune.

Postul reprezintă reţinerea totală de la anumite alimente şi băuturi în scop religios şi moral. Mai mult, creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoţit de postul sufletesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS