13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDietă cu urzici: Slăbești rapid și îți tonifiezi corpul

Dietă cu urzici: Slăbești rapid și îți tonifiezi corpul

Frunzele verzi de urzică au o valoare nutritivă excelentă. Bogate în minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu) și vitamine (A, B, C, E, K), ele suprimă pofta de mâncare, motiv pentru care sunt ideale în curele de slăbire.

 Indicele glicemic mic

Pentru că mențin nivelul zahărului din sânge,consumul regulat de urzici îți conferă energia de care ai nevoie pentru a-ți duce la îndeplinire toate treburile de peste zi. O cană de urzici opărite conține doar 37 de calorii și 0,1 g de grăsime, așa că nu e de mirare că sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească.

Pe lângă asta,rădăcina de urzici are în compoziție compuși steroidici, polizaharide și un grup de fitoestrogeni numiți lignani. O combinație de histamină, serotonină și colină, care se găsește pe perișorii de pe frunze și tulpini,este responsabilă de proprietățile iritante ale plantei atunci când este culeasă fără protecție.

 La ce e bun ceaiul de urzici

Dieta cu urzici. Nu este bun doar în dietă, ci este și un excelent detoxificant pentru organism. Consumat de două pe zi, ceaiul curăță organismul de toxine și stimulează digestia. Încearcă să-l bei neîndulcit și nu depăși doza recomandată de specialiști. Altfel,c onsumat în exces,poate scădea tensiunea arterială.

Pentru că urzicile abundă în potasiu,nu te vei mai confrunta cu retenția de apă și așa îți vei tonifia corpul fără să depui efort. Alte beneficii includ:picioarele tale vor fi mai ferme, vei avea abdomenul mai plat și colăceiide pe abdomen se vor micșora.

 Ce presupune cura cu urzici

Spre deosebire de dieteleclasice,care presupun urmarea unui regim alimentar riguros,cura cu urzici se bazează pe consumul în fiecare zi al unui preparat pe bază de urzici. Poți opta pentru supă de urzici, ceai de urzici, piure de urzici. Dacă vrei, le poți include în omlete sau tarte de legume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS