17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGoogle va interzice reclamele electorale pentru a respecta legea transparenței înainte de alegerile federale din Canada

Google va interzice reclamele electorale pentru a respecta legea transparenței înainte de alegerile federale din Canada

Google interzice publicitatea politică pe platformele sale înaintea alegerilor federale canadiene din cauza noilor reguli de transparență a anunțurilor pe care compania spune că ar fi prea dificil să le urmeze, transmite The Globe and Mail.

Decizia vine drept răspuns la măsura electorală propusă liberalilor, Bill C-76, care a trecut în decembrie. Printre altele, legea prevede ca platformele online să păstreze un registru al tuturor anunțurilor politice și partizane pe care le publică în mod direct sau indirect. Sancțiunile pentru nerespectarea prevederilor includ amenzi și ,posibil, pedeapsa cu închisoarea.

„Am ajuns la decizia conform căreia cea mai bună modalitate prin care Google să respecte Legea privind alegerile din ciclul electoral din 2019 este de a înceta să accepte anunțurile electorale așa cum sunt definite în legislație”, a declarat Colin McKay, șeful Google pentru politicii publice relații guvernamentale. „Este dureros pentru noi.”

Cerințele de transparență a publicității în vigoare intră în vigoare la 30 iunie sau mai devreme în cazul în care se vor organiza alegeri anticipate.

„Aceasta nu este o tactică de negociere”, a adăugat dl McKay. „Suntem deja cu patru luni în afara perioadei prescrise în legislație.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS