Acasă Magazin Google va interzice reclamele electorale pentru a respecta legea transparenței înainte de...

Google va interzice reclamele electorale pentru a respecta legea transparenței înainte de alegerile federale din Canada

-

Google interzice publicitatea politică pe platformele sale înaintea alegerilor federale canadiene din cauza noilor reguli de transparență a anunțurilor pe care compania spune că ar fi prea dificil să le urmeze, transmite The Globe and Mail.

Decizia vine drept răspuns la măsura electorală propusă liberalilor, Bill C-76, care a trecut în decembrie. Printre altele, legea prevede ca platformele online să păstreze un registru al tuturor anunțurilor politice și partizane pe care le publică în mod direct sau indirect. Sancțiunile pentru nerespectarea prevederilor includ amenzi și ,posibil, pedeapsa cu închisoarea.

„Am ajuns la decizia conform căreia cea mai bună modalitate prin care Google să respecte Legea privind alegerile din ciclul electoral din 2019 este de a înceta să accepte anunțurile electorale așa cum sunt definite în legislație”, a declarat Colin McKay, șeful Google pentru politicii publice relații guvernamentale. „Este dureros pentru noi.”

Cerințele de transparență a publicității în vigoare intră în vigoare la 30 iunie sau mai devreme în cazul în care se vor organiza alegeri anticipate.

„Aceasta nu este o tactică de negociere”, a adăugat dl McKay. „Suntem deja cu patru luni în afara perioadei prescrise în legislație.”

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.