21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin4 reguli de aur pentru îngrijirea părului

4 reguli de aur pentru îngrijirea părului

Fie că recunoșți sau nu, felul în care părul tău arată influențează în mare măsură cât de binedispusă eșți într-o zi.

Îngrijirea părului poate fi un chin pentru multe femei pe perioade lungi de timp din viață lor. Poate fi dificil să fii mulțumită de părul tău și de felul în care arăți atâta timp cât nu cunoșți aspectele esențiale ale îngrijirii părului. Frustrarea poate apărea din cauza că aplici soluții pe care le gândeșți pe cont propriu, care nu au la baza o cercetare în prealabil sau consultarea unui expert

Fie că recunoșți sau nu, felul în care părul tău arată influențează în mare măsură cât de binedispusă eșți într-o zi. Poate că și tu ai avut cel puțîn o zi în viață ta în care ți-ai anulat planurile de a ieși din casă doar pentru că nu îți convenea cum arătai din cauza părului. Așa-i? E în regulă. Nu eșți singură cereia i s-a întâmplat asta, iar soluții pentru a evita astfel de situații există. Secretul este să porneșți la drum de la ideea că părul tău are nevoie de ține pentru a arată bine.

Îți propunem că, în acest articol, să afli regulile de baza pentru îngrijirea părului în mod corespunzător, indiferent de tipul lui. Tot ce trebuie să faci este să ai încredere în proces și răbdare pentru a pune în aplicare câteva schimbări care o să te ajute să îmbunătățeșți aspectul părului tău. Eșți pregătită? Să începem!

1. Creează-ți un ritual de samponare

Sunt mai multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când te speli pe cap. Este importantă frecvența, tipul de șampon folosit, dar și ce faci după samponare. Regulă de față se adresează doar frecvenței și tipului de șampon, iar despre balsam vom vorbi în a două parte a articolului.

Există studii care arată că șamponul poate avea efecte negative asupra părului dacă nu are o compoziție chimică corespunzătoare. Pe lângă funcția de curățare, șamponul trebuie să asigure și un aspect plăcut al părului. Surprinsă? Ei bine, da! Șamponul este responsabil pentru că părul tău să arate bine, să se pieptene ușor și să nu se încrețească sau să se electrizeze după uscare și coafare. Dacă până acum ai folosit șampoane a căror eticheta nu ai inspectat-o, poate că e momentul să încerci și altceva, inclusiv un șampon profesional pe care să te poți baza.

În ceea ce privește frecvența, ritualul tău de samponare trebuie să aibă în vedere în principal tipul tău de par. Dacă ai părul gras, testează frecvența de spălare de o samponare o dată la două zile. Fii, în mod special, atentă la cum arată părul tău în a două zi după spălare. Dacă firele de par se lipesc de scalp și au un aspect neîngrijit, fie îl poți prinde într-o coadă, fie poți începe să îl samponezi zilnic. Nu uită, cel mai important este să te simți bine și să fii mulțumită de felul în care arăți.

2. Învață când și cum să te coafezi

Ia-ți un moment și gândește-te la ultima vizită la coafor în care ai aplicat tratamentul complet de samponare, masca, tuns și coafat. Îți aminteșți cum se simțea textura părului și cum îți stătea și a două zi? Era la fel de viu și de încântător, nu?

Cei care te aranjează la coafor nu sunt singurii care îți pot face părul să arate așa cum îți doreșți. O poți face și tu de acasă, iar cel mai mare avantaj este că poți avea un par frumos pentru mai mult timp cu bani mai puțini și timp câștigat de partea ta. Astfel, vei arată foarte bine timp de două sau trei zile și vei reuși să te speli pe cap mai rar. Dacă poți rari spălatul pe cap, este indicat să păstrezi acest ritm, întrucât unii specialișți recomandă să nu te speli pe cap zilnic.

Așadar, recomandarea este să fii atentă la tehnică de coafat folosită de cel sau cea care îți aranjează părul la salon, să urmăreșți tutoriale online și să devii din ce în ce mai bună la asta. Este important să încerci și să testezi noi metode și instrumente până când găseșți ce ți se potrivește și să ajungi să fii mulțumită. Procesul este similar cu orice altă încercare de îngrijire și înfrumusețare a corpului, precum formarea unui stil vestimentar sau găsirea variantei optime de produse de make-up. Cu răbdare și grijă, vei învață în câteva săptămâni cum să îți coafezi părul astfel încât să fii mândră de el cel puțîn două zile până la următoarea spălare.

3. Nu te opri doar la samponare

Așa cum spuneam mai sus, șamponul poate determina felul în care arată părul tău. Totuși, dacă este creț sau deteriorat de la vopsiri precedente, balsamul este și el la fel de important. Asigura-te că aplici balsamul de fiecare dată după samponare și îl lași cel puțîn două minute pe vârfuri. Încearcă să nu întinzi balsamul mai sus de jumătatea firului de par astfel încât să nu ajungă la rădăcina, fapt ce îl poate îngrașă mult mai repede.

Cel mai dificil tip de par care nu poate fi îmblânzit fără balsam este părul creț. Dacă eșți una dintre femeile care au această textura, trebuie să aplici un balsam mai puternic și pe care să îl ții mai mult de cele două minute recomandate pentru alte tipuri de par.

4. Protejează-ți părul

Dacă îți usuci părul cu aer fierbinte, este important să îl protejezi. În cazul uscării sau utilizării unor instrumente de coafat precum placă sau peria, cel mai indicat este să foloseșți și protecție termică, de fiecare dată. Un alt aspect care poate preveni deteriorarea părului la uscare este distanță dintre par și uscător; poți testa care este distanță ideală încercând jetul de aer fierbinte pe mâna ta. Îndepărtează uscătorul până simți că pielea de pe mâna se simte confortabil cu nivelul de căldură.

Și de soare trebuie să te protejezi. Pe timp de vara sau în vacanțele exotice, asigura-te că îți achiziționezi un spray cu protecție UV pentru par.

Poți arată minunat pentru stilul tău de viață și obiectivele profesionale sau personale pe care ți le-ai asumat față de ține. Dacă te ții de treaba, vei observă îmbunătățirile după cel puțîn o luna, timp în care vei fi încercat diferite metode de coafare, noul șampon profesional și obiceiul de a aplică balsam pe vârfuri. Îngrijirea părului nu trebuie să fie un chin, ci un fel prin care îți arăți dragostea față de ține însăți și al cărei rezultate te vor purta prin lume cu mândrie și un sentiment de bine. Succes!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS