8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMicuţul, care a avut la naştere 268 de grame, a ajuns acasă

Micuţul, care a avut la naştere 268 de grame, a ajuns acasă

Un băieţel, considerat cel mai mic nou născut din lume, a fost în sfârşit externat din Spitalul Universitar Keio din Tokyo, potrivit www.telegraph.co.uk. Bebeluşul a fost adus pe lume în luna august, la 24 de săptămâni, prin cezariană, după ce medicii au constat că micuţul nu se dezvoltă intrauterin.
Băieţelul a avut la naştere doar 268 de grame, iar medicii l-au descris ca fiind de mărimea unei cepe. Acum, după mai multe luni în spital, copilul se simte bine, are 3,2 kilograme şi a ajuns, în sfârşit, acasă.
„Nu pot să spun cât sunt de fericită că băieţelul meu a luat în greutate şi că pot să-l iau acasă. Nu eram sigură că v-a supravieţui”, a spus mama micuţului.
Dr Takeshi Arimitsu a declarat la BBC că şi-a dorit să demonstreze că şi un nou născut atât de mic poate să supravieţuiască.

Bebeluşii a căror greutate este mai mică de 1500 de grame, în general, au diferite probleme de sănătate, risc ridicat de infecţii, probleme de respiraţie pentru că plămânii nu sunt suficient dezvoltaţi, probleme neurologice, precum hemoragia cerebrală şi afecţiuni gastrointestinale.
Cel mai mic nou născut din lume a avut 252 de grame, a fost o fetiţă care a venit pe lume în Germania în 2015 şi care trăieşte şi se simte bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS