6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrei motive pentru care gura lumii nu contează

Trei motive pentru care gura lumii nu contează

Așa cum ție îți pasă ce gândesc alții despre tine, la fel și ei sunt preocupați de ceea ce gândesc ceilalți despre ei, potrivt kudika. Alegerile și deciziile lor sunt dictate de asta. Iar principala lor grijă nu este ce faci tu, ci felul în care ei sunt percepuți de ceilalți.

Ti s-a întâmplat să nu faci ceva de teama gurii lumii? Prin lume înțelegând inclusiv familia și prietenii? Mie, da. Dar până în momentul în care am realizat că nu pot mulțumi pe toată lumea și că prima persoană cu care contează să mă simt împăcată sunt eu însămi. Iată alte trei argumente.

1. Nimeni nu te poate cunoaște atât de bine pe cât te cunoști tu însăți

Atunci când te uiți la alte persoane, de obicei, le judeci. Judeci unii oameni ca fiind buni, alții răi, unii ca fiindu-ți simpatici, alții, antipatici fără să știi foarte multe despre ei. Cei mai mulți oameni fac asta. Insă aceste păreri au foarte puțin de a face cu ei și foarte mult cu tine. Judecățile reprezintă, de fapt, proiecțiile tale.

Același lucru se aplică și în privința celor care îți pun ție etichete.

Nimeni nu te poate cunoaște atât cât te cunoști tu. Prin urmare, opiniile altor persoane nu se bazează pe realitate.

2. Majoritatea oamenilor se gândesc în special la ce cred alții despre ei

Așa cum ție îți pasă ce gândesc alții despre tine, la fel și ei sunt preocupaț de ceea ce gândesc ceilalți despre ei. Alegerile și deciziile lor sunt dictate de asta. Iar principala lor grijă nu este ce faci tu, ci felul în care ei sunt percepuți de ceilalți.

Fiecare dintre noi își dorește să fie acceptate și iubit însă asta nu înseamnă să îți calci pe inimă.

3. Nu vei regreta niciodată o părere ci doar ceea ce nu ai făcut

Deși ceilalți nu te cunosc cu adevărat, își formează totuși o părere despre tine. Este dreptul lor. După cum este dreptul tău să îți trăiești viața așa cum consideri tu de cuviință și cum îți face plăcere. O cale sigură de a fi nefericită este să încerci să mulțumești pe toată lumea și să obții aprobarea tuturor. Și asta pentru că va veni o zi când vei regreta că nu ai făcut ceea ce ți-ai dorit de teama gurii lumii. Să îți ghidezi viața ținând cont de ceea ce gândesc ceilalți despre tine este o pierdere de timp. Este o închisoare iluzorie în care nu ai ce să cauți și din care poți ieși fiind tu însăți în fiecare clipă, fără nici o excepție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS