6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPartea a II-a:10 filme educative pentru copii care oferă lectii de viaţă preţioase

Partea a II-a:10 filme educative pentru copii care oferă lectii de viaţă preţioase

Traieşte din nou minunea copilăriei alături de cei mici!

Filme pentru copii pe care atât adulţii, cât şi cei mici le vor urmari cu sufletul la gură, care prezintă poveşti de viaţă şi de familie, lumi fascinante şi tărâmuri de basm. Dincolo de momentele amuzante, de bucurie, de imaginile animate deosebite, de personajele savuroase, se ascund emoţii si lecţii de viaţă importante.

Wall-E

Suntem responsabili pentru planetele pe care traim! O lectie de viata de care atat cei mici, cat si cei mari ar trebui sa tina cont. Wall-E spune povestea emotionanta a unui robotel curios care salveaza lumea, o capodopera prin care cei de la Disney-Pixar isi arata inca odata maiestria. Printre cele mai frumoase si profunde desene animate pe care le-am vazut vreodata, Wall-E prezinta un viitor sumbru, infatisand planeta intr-o stare de degradare accentuata, fiind plina de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism fara limite. Singurul ramas sa curate Terra este robotelul Wall-E. Dincolo de povestea de dragoste, de prietenie si de salvare a umanitatii, filmul trage si un semnal de alarma prin incercarea de a-i determina pe oameni sa constientizeze probleme ce vizeaza intreaga Planeta.

Familia Crood

Familia Crood este mai mult decat un film pentru copii, este intr-o mare masura, un film cu si despre familie. Fiecare aventura reprezinta o noua descoperire pentru familia Croods, de la calatoria pe sosea, focul si pantofii, la primul animal de companie, primul “telefon mobil” (mai exact o scoica), prima gluma si chiar prima criza de varsta a treia. Croods se adreseaza atat copiilor, care vor fi vrajiti de personajele simpatice si aventurile lor, cat si celor mari, care se vor distra teribil cu problemele de familie ale personajelor si conflictele dintre generatii care exista de cand lumea.

Brave

Fii tu insati si nu lasa stereotipurile sa-ti conduca viata! Printesa Merida, personajul principal al acestei animatii geniale este complet diferita de restul printeselor Disney. Este curajoasa, independenta, curioasa si nu asteapta sa vina niciun print sa o salveze. Printre cele mai frumoase filme recomandate copiilor, Brave este un memento minunat ca nimeni nu trebuie sa se conformeze asteptarilor altcuiva si ca nu trebuie sa renunti la cine esti tu cu adevarat.

Harry Potter

“Fericirea poate fi gasita chiar si in cele mai intunecate timpuri, daca nu uiti sa te indrepti spre lumina.” Universul fermecat din Harry Potter a cucerit milioane de oameni, iar micul vrajitor si prietenii lui au devenit cunoscuti si iubiti atat de copii, cat si de adulti deopotriva. Harry Potter ofera o experienta desavarsita si vorbeste despre puterea binelui, despre prietenie si familie, despre curajul de a lupta pentru sufletul tau si lucrurile in care crezi.

In cautarea lui Nemo

O aventura fascinanta si amuzanta care te poarta in incredibila lume subacvatica din zona Marii Bartiere de Corali a Australiei. O lume plina de lumina, culoare, sunet si miscare care este ascunsa privirii oamenilor, fermecatoare, dar si periculoasa. Povestea unui tata, poate prea grijuliu si a unui fiu zburdalnic, cu pofta de viata si uneori neascultator.

Incredibilii

“Cresterea copiilor este un act eroic.” O aventura de familie absolut savuroasa si o poveste din care atat copiii, cat si adultii au cate ceva de invatat. Un film pentru copii pe cat de obisnuit ca subiect, pe atat de suprinzator ca si consctructie a povestii. Relatia dintre cei 5 membri ai familiei, toti fiind super-erori, este una obisnuita, cu bune si cu rele, cu capriciile fiecarei varste.

Cartea Junglei

Una dintre cele mai iubite povesti ale copilariei, Cartea Junglei are parte de o ecranizare live action in regia lui Jon Favreau. O reintrepretare mai complexa a povestii Disney din 1967, filmul ne arata o jungla luxurianta, frumoasa, dar periculoasa in acelasi timp, populata cu personaje captivante. Unicul actor in carne si oase din film este micul Neel Sethi, care il interpreteaza exemplar pe Mowgli. Filmul reuseste, in acelasi timp, sa si amuze, dar sa ofere si lectii depre moralitate si prietenie.

Mary Poppins revine

Mary Poppins revine este un film dragut si hazliu, ideal de vazut in familie. Mesajul este unul extrem de important atat pentru copii, cat si pentru adulti: oricat de rau ne-ar fi, un pic de magie si distractie ne vor face sa ne simtim mai bine. Un film care incearca sa promoveze speranta si buna dispozitie chiar si atunci cand viata ne este incarcata de probleme.

The Lion King – Regele leu

Regele leu nu este doar un film frumos pentru copii, ci este o poveste impresionanta si emotionanta din care si cei mici si cei mari pot invata lectii de viata pretioase. Fii curajos si puternic, iarta-te si nu fugi de trecut!

The Secret Life of Pets – Singuri acasa

De la creatorii filmului de animatie Sunt un mic ticalos, ia nastere alta productie animata geniala cu un subiect extrem de fascinanta, in special pentru posesorii de animalute de companie. Singuri acasa exploreaza universul haotic si fascinant care ia nastere dupa ce stapanul pleaca de acasa si animalele raman singure. Veti rade copios, va promit!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS