17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin5 provocări cu care trebuie să te confrunți când cariera te împinge sa faci pasul spre un oraș nou

5 provocări cu care trebuie să te confrunți când cariera te împinge sa faci pasul spre un oraș nou

Orice schimbare de job trebuie calculată cu mare atenție, regula este cu atât mai valabilă, cu cât implică și schimbarea orașului, potrivit kudika.

Migrația în interes profesional este un fenomen extrem de răspândit la nivel național, dar și global. În prezent, angajatorii sunt mai pregătiți ca oricând să gestioneze astfel de situații atunci când sunt în căutarea unor noi angajați. Spre exemplu, omul de afaceri Liviu Tudor a transformat o parte din căminele sale studențești din parcul de afaceri West Gate în spații de cazare pentru angajați și parteneri, răspunzând astfel unei reale probleme cu care se confruntă în mod curent mulți dintre cei care se mută dintr-un alt oraș pentru un loc de muncă mai bun.

5 provocări cu care trebuie să te confrunți când cariera te împinge sa faci pasul spre un oraș nou:

1. Acoperirea cheltuielilor lunare

Un oraș nou și poate mai mare vine de cele mai multe ori cu facturi mai dificil de achitat. Chiriile sunt mai usturătoare, facturile curente cântăresc mai mult în portofelul tău, costul general al vieții este mai mare, iar toate acestea pot face ca un salariu mai atractiv să nu fie suficient de mare pentru a acoperi toate aceste provocări. Atunci când iei în calcul schimbarea orașului pentru a obține un loc de muncă mai bun este indicat să pleci având câteva economii, cel puțin pentru a putea achita pentru chirie garanția și avansul, asigurându-ți în acest fel măcar trei luni de ședere fără emoții. Întotdeauna există riscul ca noul loc de muncă să nu fie tocmai ce ți-ai imaginat, iar relația contractuală cu noul angajator să se încheie brusc.

2. Stabilirea unor relații

Unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie să fii atentă înainte de a schimba orașul este să îți stabilești deja câteva relații acolo. Fie că este vorba despre foști colegi de facultate, prieteni vechi, rude sau cunoștințe, aceasta este cea mai simplă cale de a ajunge să cunoști mai ușor noul mediu, să te integrezi mai repede și să te descurci mai simplu. Toate acestea te vor ajuta mai departe să te concentrezi mai mult pe noul tău loc de muncă, acolo unde vei resimți presiunea de a demonstra cât mai repede că ești un membru valoros în echipă.

3. Totul trebuie să fie pus la punct acasăDe cele mai multe ori, problemele lăsate neterminate ajung să se întoarcă împotriva ta, toate, în același timp. Dacă ai o locuință în fostul oraș, cheamă un instalator și un electrician înainte de a te muta ca să te asiguri că totul este în ordine, să nu te trezești astfel cu surprize neplăcute care vor necesita să fii mereu prezentă acolo. Mai mult, poți să îți scoți fostul spațiu spre închiriere, ceea ce te va ajuta cu facturile lunare din noul oraș.

4. Caută un medic bun

Nimeni nu își dorește să își facă planuri pentru medic, însă problemele de sănătate sunt imprevizibile uneori, iar atunci când te-ai mutat de acasă într-un oraș nou pot fi foarte complicat de rezolvat. Ia în calcul schimbarea medicului de familie, pentru a nu fi nevoită să te întorci de fiecare dată când vei avea nevoie. De asemenea, caută un stomatolog la care să poți apela cu încredere. Este necesar să stabilești o serie de contacte pentru problemele de sănătate. Astfel, vei reuși să scapi mai repede de ele, fără să îți consumi prea mult din timpul liber sau zilele de concediu.

5. Ia-ți permisul auto

Un oraș nou și eventual mai mare poate fi o provocare, mai ales dacă ești nevoită ca zilnic să îl traversezi cu mijloacele de transport în comun. De aceea, este important să ai permis auto și să iei în calcul achiziționarea unui automobil personal, pentru a te putea deplasa mai eficient. Îți va fi mai ușor să mergi în vizită la părinți și să îți duci lucrurile personale dintr-un loc în altul, în caz de nevoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS