Acasă Magazin John Travolta împlineşte astăzi 65 de ani

John Travolta împlineşte astăzi 65 de ani

-

John Joseph Travolta s-a născut la 18 februarie 1954, la Englewood, New Jersey, SUA. A abandonat studiile la 16 ani pentru a începe o carieră de actor şi la scurt timp deja era cunoscut pe Broadway, scrie Agerpres.

Rolul Vinnie Barbarino din seria tv „Welcome Back Kotter” i-a adus statutul de star, după care au urmat apariţiile sale în „The Devil’s Rain” (1975) şi „Carrie” (1976). Recunoaşterea internaţională a venit odată cu musicalurile de succes „Saturday Night Fever” (1977) şi „Grease” (1978), conform site-ului www.biography.com.

Au urmat apariţii în filmele „Moment by Moment (1978), „Urban Cowboy” (1980), „Staying Alive” (1983), „Two of a Kind” (1983), „Perfect” (1985), iar la finalul anilor ’80 a jucat în seria „Look Who’s Talking” alături de Kirstie Alley. În 1994 a avut o revenire spectaculoasă cu „Pulp Fiction”, unde l-a interpretat pe Vincent Vega, rol pentru care a primit a doua nominalizare la Oscar. Au urmat proiecte cinematografice ca „Get Shorty” (1995, pentru care a primit Globul de aur), „Broken Arrow” (1996), „Phenomenon” (1996) „Primary Colors” (1998), ”The General’s Daughter” (1999), „Battlefield Earth” (2000).

În anul 1998, Travolta a fost distins cu premiul Britannia de către British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Tot în 1998, Travolta a obţinut premiul Lifetime Achievement la Festivalul Filmului din Chicago, precizează site-ul cinemagia.ro. De asemenea, artistul a fost distins cu premiul Alen J. Pakula de către U.S. Broadcast Critics Association pentru rolul său din filmul „A Civil Action” (regia Steve Zaillian) care a fost realizat după romanul de succes omonim.

În 2001 a jucat alături de Halle Berry, Hugh Jackman şi Don Cheadle în „Swordfish”, urmat de peliculele „Love Song for Bobby Long” (2004), „Ladder 49” (2004), „Wild Hogs” (2007). Tot în 2007 a jucat în travesti în musicalul „Hairspray”, unde a interpretat rolul unei mame, performanţă pentru care a primit din nou o nominalizare la Golden Globe.

Anul 2011 i-a adus distribuirea în filmul „Gotti”, dar filmările au început abia în 2016, împreună cu Al Pacino, Joe Pesci, iar premiera a avut loc abia în 2018. Din filmografia lui Travolta mai amintim: „The Forger” (2014), „Life on the Line” (2015), „Criminal Activities” (2015, la care a fost şi coproducător), „In a Valley of Violence” (2016), „Speed Kills” (2018).

În iunie 2018, o stradă din celebrul cartier newyorkez Brooklyn, devenit celebru în 1977 datorită filmului „Saturday Night Fever”, a fost locul unde i s-a adus un omagiu actorului John Travolta, după 40 de ani de la lansarea filmului. Zeci de persoane s-au strâns pe strada 86 din Bensonhurst de Brooklyn pentru a asista la acest eveniment desfăşurat în afara pizzeriei Lenny’s, unde Tony Manero, tânărul interpretat de Travolta, a cumpărat două felii de pizza pe care le-a mâncat în timp ce s-a plimbat prin zona prezentată în binecunoscutul film.

„Brooklyn s-a aflat în ADN-ul meu de la ‘Welcome Back, Kotter’ (serial filmat în cartierul newyorkez în care Travolta a jucat înainte de ‘Saturday Night Fever’)”, a spus actorul, cu ocazia evenimentului.

John Travolta a primit, în semn de recunoaştere a meritelor sale artistice, o stea pentru film, în partea de nord, aria 6900, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood, precizează site-ul cinemagia.ro.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.