21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSUA: Un alergător a strangulat o pumă pentru a se salva

SUA: Un alergător a strangulat o pumă pentru a se salva

Un alergător din Colorado a strangulat o pumă, la poalele Muntelui Horsetooth, la nord-vest de Denver, pentru a-şi salva viaţa, după ce fiara îl atacase, potrivit autorităţilor locale, citate de www.news.com.au.
Bărbatul, care nu a fost identificat, a suferit răni grave în urmaq luptei pe viață și pe moarte din Horsetooth Mountain Open Space, un parc natural situat la mai puțin de 70 de mile de la Denver, au declarat oficialii.
Bărbatul alerga singur pe un munte din lanţul Rocky Montains când, spune el, a „auzit ceva în urma sa pe pistă şi a fost atacat de o pumă”.
„Puma s-a aruncat asupra alergătorului, l-a muşcat la nivelul feţei şi mâinii”, precizează Serviciul parcurilor şi faunei (CPW) . Potrivit sursei citate, el a fost în măsură să lupte şi să se elibereze de pumă, pe care a reușit să o ucidă.
În comunicat se precizează că alegătorul a reuşit ”să sufoce animalul”, o pumă tânără al cărei corp a fost găsit la locul atacului. Potrivit ziarului local The Coloradoan, puma avea aproximativ 36 de kilograme.
Ty Petersburg, un reprezentant al CPW, a declarat că acest tip de atac este rar în Colorado. ”Este regretabil că instinctele de vânător ale pumei au fost trezite de alegător”, a spus el.
Potrivit CPW, mai puţin de 20 de persoane au fost ucise de o pumă în Statele Unite în ultimii 100 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS