Pig is a symbol of the 2019 Chinese New Year. Greeting card in Oriental style. Round frame, floral elements, lanterns and Golden zodiac sign Pig on red background. Paper cut art

Anul Nou chinezesc începe marti şi se află sub semnul Porcului de Pământ, simbol al bunăstării. Sărbătoarea va începe de azi cu o cină în familie în al cărei meniu este musai să intre peştele şi găluştile. Adulţii le oferă copiilor pacheţele roşii, care conţin bani, ca sa le poarte noroc.
Ca să le meargă bine în noul an, marti, oamenii nu trebuie să spele rufe sau să se spele pe cap, dar şi să evite copiii care plâng.
Tobele, dansul dragonului şi mersul pe picioroange sunt nelipsite, prin tradiţie, de la târgurile de Anul Nou, organizate pe tot cuprinsul Chinei.

2019, Anul Porcului de Pământ, este considerat de astrologii chinezi o perioadă de bun augur pentru investiţii şi îmbogăţire. De asemenea, noul an va fi unul al bucuriei, al virilităţii şi al iubirii pentru toate semnele zodiacului, pentru că porcul atrage succesul în toate aspectele vieţii.
De sărbatori, chinezii obișnuiesc să ofere în dar bijuterii inspirate de zodia anului care începe. Anul trecut, doar acest magazin a avut vânzări de 30 de milioane de dolari în săptămâna dinaintea anului nou.
Anul Nou e cea mai importantă sărbătoare din calendarul chinezesc şi pune accentul pe familie. Aşadar, ca de obicei, în ultima săptămână, oamenii au pornit spre localităţile de baştină cu trenuri, avioane ori maşini.
Potrivit presei chineze, peste 410 milioane de chinezi au fost prinşi în marea migraţie de Anul Nou.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.