10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin35 de moduri de exprimare a emoţiilor

35 de moduri de exprimare a emoţiilor

Oamenii îşi modifică faţa în mii de moduri pentru a exprima emoţii, însă dintre acestea doar 35 sunt recunoscute la nivel cultural, arată un studiu recent.
Deşi chipul nostru poate transmite o multitudine de emoţii, de la furie la tristeţe şi bucurie, modurile în care trăsăturile feţei se schimbă sunt variate. Conform Science Dailly, dezgustul, de pildă, necesită o singură expresie facială pentru a fi înţeles în întreaga lume.
Pe de altă parte, fericirea poate fi exprimată în 17 forme diferite, de la bucurie, încântare, mulţumire şi altele.
În cadrul studiului a mai fost descoperit că oamenii utilizează trei expresii pentru a exprima frica, patru pentru a exprima surprinderea şi cinci pentru a arăta tristeţea şi furia.
Descoperirile au la bază studiile anterioare ale lui Martinez privind expresiile faciale, în care a fost descoperit că oamenii pot identifica emoţiile celorlalte persoane cu o precizie de 75%.
În studiul actual, Martinez şi coautorul Ramprakash Srinivasan, doctorand al Universităţii din Ohio, au realizat o listă de cuvinte pentru a descrie emoţiile. Lista conţine 821 de cuvinte în engleză. Apoi au utilizat cuvintele pentru a căuta pe internet imagini cu chipurile oamenilor. De asemenea, traducătorii au tradus cuvintele în spaniolă, mandarină, persană şi rusă.
Aceştia au utilizat cuvintele pe motoarele de căutare populare în 31 de ţări din America de Sud, de Nord, Europa, Asia şi Australia. Ei au descoperit aproximativ 7,2 milioane de imagini ale expresiilor faciale dintr-o varietate de culturi. Studiul nu include ţări din Africa şi din zone izolate ale lumii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS