Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, a fost implicat întrun accident rutier care s-a produs în apropierea domeniului regal Sandrigham, în Norfolk, estul Angliei, a anunţat Palatul Buckingham.

În vârstă de 97 de ani, Philip a scăpat nevătămat, dar este în stare de şoc. El conducea un Land Rover şi a încercat să intre pe drumul A149, moment în care s-a lovit cu un alt automobil, marca Kia, în care se aflau două femei, care au suferit răni minore şi au primit îngrijiri la un spital din apropiere.
Maşina Prinţului s-a răsturnat în momentul impactului, iar acesta a fost ajutat de câţiva martori să iasă din automobil, fiind conştient tot timpul.
“Prinţul nu a fost rănit. A fost văzut de un medic, ca măsură de precauţie, iar acesta a confirmat că nu a fost rănit”, a anunţat Palatul Buckingham. Alături de Prinţul Philip, în maşină se afla şi agentul său de securitate.
Regina Elisabeta a II-a şi soţul ei petrec mare parte din iarnă pe domeniul lor din Norfolk, cei doi aflându-se aici de la Crăciun.
În luna august a anului 2017, Prinţul Philip s-a retras din viaţa publică după ce a participat la 22.000 de angajamente publice oficiale. Căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a din 1947, Prinţul Philip este cunoscut pentru temperamental lui vulcanic si pentru glumele lui.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.