15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCompanie de top din lumea cosmeticii dezvăluie 5 motive pentru care poți avea pielea uscată

Companie de top din lumea cosmeticii dezvăluie 5 motive pentru care poți avea pielea uscată

De cele mai multe ori femeile se confruntă cu o piele uscată, indiferent dacă tenul este unul uscat de fel, normal sau gras. Există anumite cauze pentru care acest pielea se usucă și este necesar să le identifici din timp pentru a putea aplică tratamentul cosmetic corespunzător. Cei de la L’Oreal Paris au studiat această problema și ne-am dezvăluit care sunt cele mai întâlnite motive pentru care pielea ta poate fi uscată. Totodată, ei îți oferă și varianta de hidratare a pielii uscate care pot fi definite în rutină zilnică de îngrijire a pielii.

Vremea – un factor de necontrolat

Un factor destul de important care poate influență textura și sănătatea pielii este chiar vremea. Vorbim în special de vremea din timpul iernii, atunci când pielea noastră devine mai uscată datorită aerului uscat și rece, dar și a vântului. Dacă în această perioada pielea nu este protejată, această va avea de suferit. De obicei pielea mâinilor poate fi acoperită cu mănuși, dar ce facem în cazul tenului? Este recomandată folosirea unui ser de hidratare facial, aplicat de fiecare dată când va expuneti la vremea neprietenoasă.

Lipsa de exfoliere – necesară pielii

Un alt motiv pentru care pielea se usucă este lipsa de exfoliere. Atât tenul cât și pielea corpului trebuie să fie exfoliată deoarece există celule moarte care se acumulează pe suprafață pielii. Astfel tenul devine uscat și fără vitalitate. De cele mai multe ori, chiar dacă aplici produse de hidratare și nu ai recurs la o exfoliere înainte, este posibil că nici cremele să nu își facă efectul. Foloste un scrub facial delicat mai ales dacă ai un ten sensibil.

Apă fierbinte – o plăcere care dăunează pielii

Deși dușurile fierbinți sunt ideale mai ales în sezonul rece și sunt și un moment de răsfăț, acestea pot fi o cauza a pielii uscate. Apă caldă poate împrăștia uleiurile naturale ale pielii deshidratand-o și lăsând o astfel uscată. Indicat este să te speli cu apă călduță și să apelezi la dușuri scurte pentru a nu avea timp că pielea să se usuce.

Nu se aplică crema hidratanta corespunzător – greșeli de îngrijire

Nu este de ajuns doar să aplici o crema pe față, de exemplu. Trebuie mai întâi să urmezi pașii de curățare, de exfoliere și apoi să aplici crema hidratanta și asta în timp ce pielea este încă umedă și porii sunt deschiși. Această procedura trebuie respectată atât dimineață cât și seară.

Probleme ale tenului – afecțiuni dermatologice

O altă cauza care ar putea da tenul uscat sunt chiar afecțiunile care pot stă la baza acestuia. De exemplu, o eczemă poate fi una dintre cauzele care lasă pielea uscată. Sau orice altă problema dermatologica. De aceea este bine să consulți un dermatolog și după ce urmezi tratamentul corespunzător atunci poți să vezi dacă tenul tău mai are nevoie de o hidratare suplimentară.

Sfat: dacă observi că tenul tău este uscat mai tot timpul și nu ține cont de factori precum vremea sau apă fierbinte, nu ezită să ceri părerea specialistului.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS