Acasă Magazin Reţeta de weekend - Ciorbă de varză cu afumătură

Reţeta de weekend – Ciorbă de varză cu afumătură

-

Ingrediente:
1 varză de 400 g, 1 kg coaste de porc afumate, 1 ceapă, 1 morcov, ½ ardei roşu, 1 roşie, 200 ml suc de roşii, sare, piper, cimbru uscat, pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare:
Tai coastele, le pui într-o oală, la foc mic, şi le rumeneşti sub capac. Între timp, pregăteşti legumele. Ceapa şi ardeiul le tai cubuleţe, iar morcovul îl dai prin răzătoare. Pui legumele peste coaste şi le laşi la călit 5-7 minute, amestecând frecvent. Torni 2,5 l de apă şi laşi ciorba să fiarbă, la foc mic, o oră, apoi adaugi varza tăiată fâşii subţiri, roşia cubuleţe şi sucul de roşii. Potriveşti gustul de sare şi piper. Mai laşi ciorba pe foc 20 de minute. La final, pui cimbru şi pătrunjel tocat, după gust, şi o serveşti fierbinte.

ȘTIRI VIDEO GdS